Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Att skriva sig till läsning
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2014-01-20
Upplaga
2
Förlag
Liber
Översättare
Björn Nilsson
Dimensioner
240 x 170 x 12 mm
Vikt
630 g
SAB
371.334,Eabx,Eaaca
ISBN
9789147114108

Att skriva sig till läsning : IKT i förskoleklass och skola

(4 röster)
Häftad, Svenska, 2014-01-20
307 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I denna bok presenterar Arne Trageton en ny syn på den första läs- och skrivinlärningen. Tala, lyssna, skriva och läsa kopplas tätare samman med datorn som ett centralt verktyg. Boken bygger på ett treårigt forskningsprojekt där elever i 14 klasser från fyra nordiska länder deltagit. Med många konkreta exempel på barnens arbeten beskriver författaren sina tankar om hur datorn kan ersätta pennan och om hur den långa traditionen av läs- och skrivinlärning istället kan vändas till skriv- och läslärande.

Läs mer
40 års forskning visar att för 4-7-åringar är skrivning lättare än läsning och datorn gör skriv- och läsprocesserna enklare. I enlighet med internationell forskning visade det sig att datorklasserna skrev bättre och längre texter än klasserna som skrev för hand. Många lärare, inte minst i Sverige, har sedan den första upplagan kom praktiserat och vidareutvecklat ASL. Denna reviderade upplaga tar sin utgångspunkt i LGR11. Nya kapitel om förskolan och klass 3-6 utvidgar fältet och den senaste skriv- och läsforskningen är inarbetad i teorikapitlen. www.arnetrageton.no förstärker boken med videoinspelningar, textsamlingar och artiklar.
Boken är främst riktad mot lärarstuderande och praktiserande lärare men även föräldrar, skolledare, och skolpolitiker kan ha glädje av den.

Om författarna
Arne Trageton har varit forskare och pedagog i 33 år vid högskolan Stord/Haugesund i Norge.
Översättare: Björn Nilsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att skriva sig till läsning : IKT i förskoleklass och skola
  2. +
  3. Mellan raderna : Strategier för en tolkande läsundervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mellan raderna : Strategier för en tolkande läs... av Britta Stensson (häftad).

Köp båda 2 för 470 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Trageton

Bloggat om Att skriva sig till läsning : IKT i försk...