Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Att skriva sig till läsning
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2014-01-20
Upplaga
2
Förlag
Liber
Översättare
Björn Nilsson
Dimensioner
240 x 170 x 12 mm
Vikt
630 g
SAB
371.334,Eabx,Eaaca
ISBN
9789147114108

Att skriva sig till läsning : IKT i förskoleklass och skola

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-01-20
438
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I denna bok presenterar Arne Trageton en ny syn på den första läs- och skrivinlärningen. Tala, lyssna, skriva och läsa kopplas tätare samman med datorn som ett centralt verktyg. Boken bygger på ett treårigt forskningsprojekt där elever i 14 klasser från fyra nordiska länder deltagit.

Med många konkreta exempel på barnens arbeten beskriver författaren sina tankar om hur datorn kan ersätta pennan och om hur den långa traditionen av läs- och skrivinlärning istället kan vändas till skriv- och läslärande.

40 års forskning visar att för 4-7-åringar är skrivning lättare än läsning och datorn gör skriv- och läsprocesserna enklare. I enlighet med internationell forskning visade det sig att datorklasserna skrev bättre och längre texter än klasserna som skrev för hand.

Många lärare, inte minst i Sverige, har sedan den första upplagan kom praktiserat och vidareutvecklat ASL. Denna reviderade upplaga tar sin utgångspunkt i LGR11. Nya kapitel om förskolan och klass 3-6 utvidgar fältet och den senaste skriv- och läsforskningen är inarbetad i teorikapitlen. www.arnetrageton.no förstärker boken med videoinspelningar, textsamlingar och artiklar.

Boken är främst riktad mot lärarstuderande och praktiserande lärare men även föräldrar, skolledare, och skolpolitiker kan ha glädje av den.

Om författaren

Arne Trageton har varit forskare och pedagog i 33 år vid högskolan Stord/Haugesund i Norge.
Översättare: Björn Nilsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att skriva sig till läsning : IKT i förskoleklass och skola
 2. +
 3. Svenska skrivregler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska skrivregler av Ola Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 798 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att skriva sig till läsning : IKT i förskoleklass och skola. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trageton ordbajsar.
  Lärarstudent f-3, 25 december 2018

  Trageton kämpar verkligen för att få folk att arbeta efter hans ASL-modell. En del av det han skriver finns ingen källa bakom, utan han skriver det han behöver för att få nya köpare.
  Enligt bokens titel ska den handla om ALS, men jag tycker inte att den beskriver modellen alls. I kursen i Svenska vi nyss betade av så skulle vi jämföra ASL och Bornholm. Fick ut ungefär 300 ord om självaste modellens uppbyggnad och användande. Resten är bara ordbajsande från Tragetons sida.
  Jag vill in... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner