Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2015-08-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Dahlberg, Helena (förf.) / Lindberg, Elisabeth (förf.) / Rehnsfeldt, Arne (förf.)
Dimensioner
240 x 190 x 12 mm
Vikt
733 g
SAB
Vpg
ISBN
9789147114115
Teoretiska grunder för vårdande (häftad)

Teoretiska grunder för vårdande

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-08-07
633
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken belyser vårdvetenskapliga teorier och begrepp på ett både överskådligt och fördjupande sätt och tränger in i kärnan av vad hälsa är och vad vårdandet handlar om. Författarna har sina vårdvetenskapliga utgångspunkter dels i livsvärldsteori, dels i en caritativ grundsyn, teorier som kompletterar varandra i djup och bredd. Gemensamt träder patientperspektivet och mötets betydelse för utveckling av hälsa fram.
Den här boken ingår i en serie om två titlar: del 1 Teoretiska grunder för vårdande och del 2 Praktiska grunder för omvårdnad.

Läs mer
Att ta hand om människor som behöver hjälp, råd och stöd för att behålla eller återta sin hälsa kräver djup kunskap och god omdömesförmåga. Teoretiska grunder för vårdande ger en beskrivning av och vägledning i hur blivande sjuksköterskor kan tänka, känna och handla i ett vårdande yrke i utveckling.
Texterna utgör ett fundament för studier i omvårdnad och vårdvetenskap där aktuell vårdvetenskaplig forskning sammanfattas och där relevanta grundläggande begrepp presenteras. Fallbeskrivningar och situationsbeskrivningar illustrerar och levandegör de teoretiska begreppen, faktarutor och reflektionsfrågor finns för att underlätta lärandet och sökord samt referenser ger hjälp vid egen vidare fördjupning. Det här är boken som förbereder studenten för det praktiska arbetet inom hälso- och sjukvården!
Teoretiska grunder för vårdande vänder sig i första hand till studerande på sjuksköterskeprogrammet, från första terminen och vidare genom utbildningen men lämpar sig också för andra professioner inom hälso- och sjukvården.

Om författarna
Bokens huvudredaktörer är Maria Arman, docent i vårdvetenskap, universitetslektor vid Karolinska Institutet, Karin Dahlberg, professor i vårdvetenskap, senast vid Linnéuniversitetet i Växjö och Margaretha Ekebergh, professor i vårdvetenskap vid Högskolan i Borås. Både huvudredaktörer och medförfattare till kapitlen är tongivande i aktuell nordisk vårdforskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Teoretiska grunder för vårdande
  2. +
  3. Omvårdnadsteorier i klinisk praxis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnadsteorier i klinisk praxis av Lena Wiklund Gustin, Lillemor Lindwall (inbunden).

Köp båda 2 för 1012 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Teoretiska grunder för vårdande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kurslitteratur
    Sjuksköterska student, 10 september 2016

    En bok som kommer ge mig kunskap om vetenskap teorier. Lätt läst och lätt att förstå och lätt att hitta information.

Visa alla 1 recensioner