Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
587
Utgivningsdatum
2016-08-11
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Kristina Olsson, Inger Bolinder-Palmér
Originaltitel
Grunnleggende sykepleie
Dimensioner
240 x 192 x 25 mm
Vikt
1247 g
SAB
Vpg
ISBN
9789147114122

Praktiska grunder för omvårdnad

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-08-11
870
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Praktiska grunder för omvårdnad redogör för sjuksköterskans ansvar för omvårdnaden utifrån patientens behov. Genom att pedagogiskt beskriva praktiska färdigheter och etiska värderingar ger boken en bra grund för blivande sjuksköterskor.

Att arbeta som sjuksköterska kräver kunskap om människors grundläggande behov, en vilja och nyfikenhet att förstå hur olika personer upplever sin situation när de drabbas av sviktande hälsa och förmåga samt handlag att utföra omvårdnadsåtgärder. Denna lärobok är ett stöd för att tillägna sig dessa kunskaper.

Lärandet stöds av fallbeskrivningar och reflexionsfrågor samt ett rikt bildmaterial. I slutet av varje kapitel finns sökord på engelska och svenska för den som vill läsa mer.

Den här boken ingår i en serie om två titlar: del 1 Teoretiska grunder för vårdande och del 2 Praktiska grunder för omvårdnad.

Sagt om boken
Förutom speciella vårdande insatser vid olika symtom och sjukdomstillstånd ges kunskaper inom grundläggande hälso- och sjukvårdsjuridik. Begreppet intersektionalitet introduceras för att ge en förståelse för hur klass, genus och etnicitet kan påverka mötet i vården. I slutet av varje kapitel finns begrepp på engelska och svenska, för att kunna söka vetenskapliga artiklar i databaser, samt litteraturlista. I kapiteltexterna finns patientfall, metodbeskrivningar och bildmaterial. En utmärkt lärobok för studenter inom grundutbildningen till sjuksköterska." Margareta Fridstjerna, lektör, BTJ-häftet nr 21, 2016.
 • Relaterad information: Teoretiska grunder för vårdande
Om författarna
Redaktörer för boken är Nina Jahren Kristoffersen, Finn Nortvedt, Eli-Anne Skaug, Janeth Leksell samt IngaLill Källström Karlsson. Författarna till kapitlen har alla bidragit med sin teoretiska och kliniska kompetens samt med erfarenheter från undervisning på universitet och högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Praktiska grunder för omvårdnad
 2. +
 3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 1128 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Praktiska grunder för omvårdnad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst men luddig
  Pernilla, 25 september 2018

  Boken är lättläst och ok strukturerad men upplever att man inte finner det svar man söker under respektive rubrik. Boken är ganska luddig och man ska ha tur om man hittar det man sökt ett svar på

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Sjuksköterskans kärnkompetenser

  Janeth Leksell, Margret Lepp

  Sjuksköterskans kärnkompetens riktar sig till alla som söker kunskap om vad sjuksköterskans profession och kompetens innebär. Boken beskriver de sex kärnkompetenser som ingår i Svensk sjuksköterskeförenings strategi för utbildningsfrågor: personce...

 • Implementering av sjuksköterskans kärnkompetenser

  Janeth Leksell, Margret Lepp

  Implementering av sjuksköterskans kärnkompetenser är den tredje boken som handlar om sjuksköterskans kärnkompetenser. Boken vill inspirera alla som söker kunskap om hur sjuksköterskans kärnkompetenser kan implementeras i hälso- och sjukvården och ...