Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
587
Utgivningsdatum
2016-08-11
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Kristina Olsson, Inger Bolinder-Palmér
Originaltitel
Grunnleggende sykepleie
Dimensioner
240 x 192 x 25 mm
Vikt
1247 g
SAB
Vpg
ISBN
9789147114122
Praktiska grunder för omvårdnad (häftad)

Praktiska grunder för omvårdnad

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-08-11
819

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Praktiska grunder för omvårdnad redogör för sjuksköterskans ansvar för omvårdnaden utifrån patientens behov. Genom att pedagogiskt beskriva praktiska färdigheter och etiska värderingar ger boken en bra grund för blivande sjuksköterskor.
Den här boken ingår i en serie om två titlar: del 1 Teoretiska grunder för vårdande och del 2 Praktiska grunder för omvårdnad.

Läs mer
Att arbeta som sjuksköterska kräver kunskap om människors grundläggande behov, en vilja och nyfikenhet att förstå hur olika personer upplever sin situation när de drabbas av sviktande hälsa och förmåga samt handlag att utföra omvårdnadsåtgärder. Denna lärobok är ett stöd för att tillägna sig dessa kunskaper.
Lärandet stöds av fallbeskrivningar och reflexionsfrågor samt ett rikt bildmaterial. I slutet av varje kapitel finns sökord på engelska och svenska för den som vill läsa mer.

Om författarna
Redaktörer för boken är Nina Jahren Kristoffersen, Finn Nortvedt, Eli-Anne Skaug, Janeth Leksell samt IngaLill Källström Karlsson. Författarna till kapitlen har alla bidragit med sin teoretiska och kliniska kompetens samt med erfarenheter från undervisning på universitet och högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Praktiska grunder för omvårdnad
 2. +
 3. Klinisk mikrobiologi för sjuksköterskor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk mikrobiologi för sjuksköterskor av Åsa Melhus (häftad).

Köp båda 2 för 1422 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Praktiska grunder för omvårdnad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst men luddig
  Pernilla, 25 september 2018

  Boken är lättläst och ok strukturerad men upplever att man inte finner det svar man söker under respektive rubrik. Boken är ganska luddig och man ska ha tur om man hittar det man sökt ett svar på

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Implementering av sjuksköterskans kärnkompetenser

  Janeth Leksell, Margret Lepp

  Implementering av sjuksköterskans kärnkompetenser är den tredje boken som handlar om sjuksköterskans kärnkompetenser. Boken vill inspirera alla som söker kunskap om hur sjuksköterskans kärnkompetenser kan implementeras i hälso- och sjukvården och ...

 • Sjuksköterskans kärnkompetenser

  Janeth Leksell, Margret Lepp

  SJUKSKÖTERSKANS KÄRNKOMPETENSER riktar sig till alla som söker kunskap om vad sjuksköterskans profession och kompetens innebär. Boken beskriver de sex kärnkompetenser som ingår i Svensk sjuksköterskeförenings strategi för utbildningsfrågor: person...