Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Elevers olikheter
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2013-08-16
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
245 g
SAB
Eu
ISBN
9789147114139
Elevers olikheter: och specialpedagogisk kunskap (häftad)

Elevers olikheter: och specialpedagogisk kunskap

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2013-08-16
224
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
- Vad skiljer vanlig pedagogik från specialpedagogik?
- Hur har den specialpedagogiska yrkesrollen förändrats under senare år?
- Vad har specialpedagogiken för funktion i en inkluderande skola?
- Tydliga kunskapskrav, fler nationella prov och tidigare betyg - vad får det för konsekvenser för elevers utveckling och lärande?

Läs mer
Frågor som dessa är högaktuella i den svenska skolan under 2000-talets andra decennium. Senare års genomgripande reformer i den svenska skolan handlar inte bara om pedagogiska frågor utan har även en påtaglig ideologisk prägel. Från att ha haft funktionen som samhällets viktigaste instrument för demokratisk utveckling, jämlikhet, jämställdhet och gemenskap har skolan alltmer blivit en arena där kunskap ses som nyckeln till framgång på en global marknad.
I denna den tredje omarbetade upplagan belyses hur skolan hanterar den naturliga variationen i olikheter mellan elever samt vilka kunskaper lärare behöver för att skapa goda lärandemiljöer för alla barn och unga. Vidare redogörs för ett antal forskningsprojekt där verksamheten för elever i behov av särskilt stöd studerats. Även lärarutbildningens betydelse för möjligheten att skapa optimala lärandebetingelser för alla elever tas upp liksom konsekvenser av att allt fler elever utreds och får diagnoser.
I boken beskrivs också internationella förhållanden och överenskommelser med betydelse för synen på en inkluderande skola - en skola för alla - och de utmaningar en sådan skola innebär.

Om författarna
BENGT PERSSON är professor i specialpedagogik vid Högskolan i Borås. Han har mångårig erfarenhet som klasslärare och speciallärare i grundskolan och har haft ett stort antal expertuppdrag inom det specialpedagogiska området såväl i Sverige som internationellt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elevers olikheter: och specialpedagogisk kunskap
  2. +
  3. Inkludering och måluppfyllelse : att nå framgång med alla elever

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inkludering och måluppfyllelse : att nå framgån... av Bengt Persson, Elisabeth Persson (häftad).

Köp båda 2 för 472 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Elevers olikheter: och specialpedagogisk kunskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. sådär
    Christian Thomasson, 2 september 2017

    Den lever kvar mycket i det gamla och pratar inte så mycket utefter LGR11. Dessutom för mig som lärarstudent är det oerhört förvirrande att de genomgående skriver specialpedagog och specialpedagogik. Nämner inte nästa nått om speciallärare, är som om den kategorin lärare inte finns. Konstigt... Känns dessutom som den har dolda politiska motiv. Lite nostalgi av 70-tal...

    Fast å andra sidan problematiserar den bra inkluderande skola kontra specialundervisning

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Elevers olikheter: och specialpedagogisk ...