Farmakologi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Farmakologi
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2014-08-12
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 175 x 25 mm
Vikt
984 g
SAB
Vd
ISBN
9789147114221
Farmakologi (inbunden)

Farmakologi

(37 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-08-12
567
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Farmakologi är ett heltäckande läromedel som spänner över hela ämnesområdet, från basal till klinisk farmakologi. Här ges den grundvetenskapliga bakgrunden till hur läkemedel verkar, liksom kliniska beskrivningar där substansernas effekter ställs i relation till sjukdomarna, patienten och dagens sjukvård.

Läs mer
Boken täcker hela farmakologin med generella begrepp inom farmakodynamik och farmakokinetik, genomgång av verkningsmekanismer för alla betydande läkemedel, småmolekylära såväl som biologiska, liksom praktisk läkemedelsanvändning och läkemedelsutveckling. Denna tredje utgåva är rikt illustrerad och använder sig av enhetliga bildsymboler som hjälper till att förklara läkemedlens mekanismer.
Antalet läkemedel blir allt fler, och alla som i sitt yrke har arbetsuppgifter relaterade till läkemedel behöver ha heltäckande farmakologisk kunskap och förstå hur substanserna verkar i kroppen. Farmakologi möter det behovet. Boken vänder sig till studerande inom vård och medicin på grund- och vidareutbildningsnivå och till studerande inom utbildningar där farmakologi ingår, t.ex. biomedicinska analytikerprogrammet, apotekare, receptarier, läkemedelskonsulenter och produktspecialister.

Om författarna
Per Norlén är leg. läkare, specialist och docent i klinisk farmakologi, Erik Lindström är dr med. vet. farmakologi. Båda arbetar med forskning inom läkemedelsindustrin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Farmakologi
 2. +
 3. Klinisk mikrobiologi : infektioner, immunologi, vårdhygien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk mikrobiologi : infektioner, immunologi,... av Elsy Ericsson, Thomas Ericson (häftad).

Köp båda 2 för 1122 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Farmakologi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. 3/5
  Andersson, 19 oktober 2017

  Boken är bara ok men inte detaljerad på rätt sätt. Jag rekommenderar inte den här boken till utländsk apotekare för kunskapsprovet .
  Frakt var väldigt långsamt

 2. Mycket bra baslärobok i Farmakologi
  Inger leg. Receptarie, 19 augusti 2016

  En bok som ger en mycket bra bas i ämnet Farmakologi. Är lättläst och fungerar även bra som uppslagsbok när man vill friska upp minnet.

 3. Helt ok
  karku, 9 september 2015

  Bra introduktion. saknade hänvisning till mer djupgående litteratur i ämnet. Lätt att slå upp saker i men som sagt saknas djupet i vissa avsnitt.

 4. Rekommenderar
  May, 17 april 2015

  Bra bok som förklarar bra och den ha fina och tydliga bilder!
  Jag läser till ssk och boken tar upp det som vi ska känna till:)

Visa alla 4 recensioner