Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
640
Utgivningsdatum
2017-05-09
Upplaga
2
Förlag
Liber
Illustratör/Fotograf
Zoltan Bodor, Jonny Hallberg
Dimensioner
270 x 205 x 30 mm
Vikt
1548 g
SAB
Vf
ISBN
9789147114238
Traumatologi (häftad)

Traumatologi

Häftad Svenska, 2017-05-09
993
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.

Redaktör: Sten Lennquist

Traumatologi är en heltäckande lärobok inom ämnet som är anpassad till svenska förhållanden. Den är både lärobok och instruktiv handbok i primärt omhändertagande på olycksplatsen, under transporten, i akutrummet, under den primära kirurgiska behandlingen samt vid radiologisk diagnostik, anestesi och intensivvård.

Läs mer
Denna andra upplaga är nu uppdaterad och utökad enligt den senaste utvecklingen på området och beskriver vården vid trauma med utgångspunkt från kroppens alla delar.
Boken är rikt illustrerad med foton, teckningar och röntgenbilder som underlättar lärandet. Kapitlen följer en tydlig indelning som tillsammans med bokens layout bildar en pedagogisk struktur.
Bokens målgrupp är studenter på läkar- och sjuksköterskeprogrammet, såväl grund-som avancerad nivå, samt yrkesverksamma sjuksköterskor och läkare inom alla de områden av sjukvården som ansvarar för omhändertagande av skadade på olycksplatsen, under transport och på sjukhus.

Om författarna
Huvudförfattare och samordnare är professor emeritus Sten Lennquist, kirurg och tidigare klinikchef vid universitetssjukhuset i Linköping. Han har lett ett drygt femtiotal vidare- och efterutbildningskurser i traumatologi för Socialstyrelsen, Svensk Kirurgisk Förening, Nordisk Kirurgisk Förening och International Association for Trauma and Surgical Intensive Care (IATSIC). Sten är författare till ett stort antal vetenskapliga publikationer och lärobokskapitel i ämnet och valdes 2007 till "Founding President" i European Society for Trauma & Emergency Surgery. Han är fortfarande verksam som kursledare och föreläsare vid bland annat de internationella MRMI-kurserna (Medical Response to Major Incidents).
Som författare till de totalt 33 kapitlen inom traumatologins alla områden har ett drygt tjugotal specialister deltagit, samtliga med stor erfarenhet av både klinisk och pedagogisk verksamhet inom sina respektive områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Traumatologi
  2. +
  3. Traumaomvårdnad - vård av svårt skadade patienter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Traumaomvårdnad - vård av svårt skadade patienter av Gunilla Wihlke, Rebecka Schmidt (häftad).

Köp båda 2 för 1593 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sten Lennquist