Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Akut kirurgi
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2014-09-08
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
220 x 160 x 10 mm
Vikt
389 g
SAB
Vf
ISBN
9789147114245
Akut kirurgi (häftad)

Akut kirurgi

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-09-08
529
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Akut kirurgi beskriver handläggningen av patienter som söker för akut kirurgisk sjukdom eller skada. För varje tillstånd får läsaren snabbt överblick över orsaker, anamnes, kliniska fynd, diagnostik, utredning och akuta behandlingsåtgärder. Här ges också information om vilken utredning och behandling som normalt följer när patienten har lämnat akutmottagningen. Boken tar också upp vanliga röntgen- och endoskopiundersökningar samt smärtbehandling.

Akut kirurgi fungerar med sin enhetliga och detaljerade struktur utmärkt som praktisk handbok att ha i rockfickan för läkare, sjuksköterskor och medicinstuderande på den kirurgiska akutmottagningen.

I denna reviderade upplaga har alla kapitel uppdaterats med avseende på diagnostik och behandling av akuta kirurgiska sjukdomstillstånd, vilka antibiotika som används och vilka radiologiska metoder som utnyttjas.

Om författarna
Johannes Järhult var tidigare professor i kirurgi vid Linköpings universitet och överläkare vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Miden Melle-Hannah är ST-läkare vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Akut kirurgi
 2. +
 3. Akutmedicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akutmedicin av Lars Lind, Thomas Olsson, Urban Säfwenberg (häftad).

Köp båda 2 för 975 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Kirurgiboken : vård av patienter med kirurgiska, urologiska och ortopediska sjukdomar

  Johannes Järhult, Karsten Offenbartl, Manne Andersson

  Kirurgiboken är allt sedan den första upplagan 1992 en av de mest välkända och mest använda läroböckerna på sjuksköterskeutbildningen. I denna sjätte upplaga har samtliga kapitel genomgått den hittills mest omfattande revideringen av såväl text so...

 • Akut ortopedi

  Lena Hultman, Johannes Järhult

  Akut ortopedi beskriver hur man handlägger patienter som kommer till akutmottagningen med skador eller sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. För varje tillstånd beskrivs kortfattat vad läsaren ska och kan göra själv, men också när det är lämpligt ...