Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2017-03-06
Upplaga
5
Förlag
Liber
Dimensioner
212 x 148 x 15 mm
Vikt
391 g
SAB
Vl
ISBN
9789147114252
Akut psykiatri (häftad)

Akut psykiatri

(6 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-03-06
511
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Akut psykiatri Kan levereras innan julafton
Akut psykiatri beskriver hur man professionellt kan handlägga patienter på akutmottagningen så att de upplever sig väl omhändertagna. Ett omsorgsfullt hanterat möte på den psykiatriska akutmottagningen kan vara livsavgörande för patienten och berikande för vårdpersonalen.

Dygnet runt kommer alla slags hjälpsökande människor till psykiatriska mottagningar där situationen ofta är tillspetsad. Under tidspress ska jourhavande, i samarbete med övrig personal, ställa diagnos, välja vårdform samt bedöma självmordsrisk och farlighet.

Att förena professionalitet med empati och medmänsklighet har blivit en alltmer krävande arbetsuppgift för personalen på akutmottagningar. De nya arbetsförhållandena har nödvändiggjort en allmän bearbetning av boken, inte minst när det gäller författningar och läkemedel.

Akut psykiatri är i första hand skriven för jourhavande läkare i psykiatri, såväl allmäntjänstgörande som färdiga specialister, men den passar också för sjuksköterskor inom psykiatrin. Boken bör också kunna vara till hjälp för personal utanför psykiatrin, särskilt för allmänläkare, distriktssjuksköterskor, socialarbetare och poliser.

Om författarnaJan-Otto Ottosson, professor emeritus och författare till många böcker inom området, bland annat Psykiatri, Psykiatriboken och Psykiatrisk etik.

Hans Ottosson, med. dr, specialist i psykiatri, tidigare universitetslektor samt författare till Psykiatriboken.

Mats Ottosson, överläkare och specialist i psykiatri, verksam i psykiatrisk öppenvård samt konsultläkare i försäkringsmedicin.

Ulf Åsgård, med. dr, specialist i psykiatri, tidigare konsult inom polisväsendet och kriminalvården.

Sagt om boken[...] Denna femte upplaga av handboken Akut psykiatri har uppdaterats efter aktuell kunskap inom behandling och lagstiftning. Författarna professor emeritus Jan-Otto Ottosson, specialistläkarna Hans Ottosson, Mats Ottosson samt Ulf Åsgård förmedlar med sina gedigna kliniska erfarenheter och aktuella forskningsresultat en oumbärlig vägledning till jourläkare, som möter en komplex verklighet inom den akuta psykiatrin.

Förutom psykiatriska sjukdomstillstånd och handläggningen av dessa ges information om differentialdiagnoser, vårdformer, bedömning av självmordsrisk, bedömning av farlighet och särskilda utmaningar som kräver kunskap om olika regelverk. En sammanställning av aktuella författningar avslutar en överskådlig, informativ kunskapskälla, som värnar såväl om människor i svåra livssituationer som om de jourläkare som skall ge ett kvalificerat omhändertagande." Publiceras i BTJ-häftet nr 12, 2017. Lektör Margareta Fridstjerna.

"Boken är en ovärderlig tillgång för de flesta i personalen på den psykiatriska akutmottagningen och i psykiatrisk allmänvård. Här beskrivs hur man handlägger patienter så att det första mötet med den psykiatriska vården präglas av mänsklighet och professionalitet. För en individ kan just den första kontakten vara av avgörande betydelse för den fortsatta utvecklingen. Denna fjärde upplaga är delvis omdisponerad, några avsnitt är reviderade och uppdatering har skett vad gäller lagar kring tvång och sekretess." BTJ häfte 2011:01 lektör Pekka Kataja
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Akut psykiatri
  2. +
  3. Psykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykiatri av Jörgen Herlofson, Lisa Ekselius, Anders Lundin, Björn Mårtensson, Marie Åsberg (inbunden).

Köp båda 2 för 1799 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna