Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2017-03-06
Upplaga
5
Förlag
Liber
Dimensioner
212 x 148 x 15 mm
Vikt
391 g
SAB
Vl
ISBN
9789147114252
Akut psykiatri (häftad)

Akut psykiatri

(6 röster)
Häftad Svenska, 2017-03-06
420
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Akut psykiatri beskriver hur man professionellt kan handlägga patienter på akutmottagningen så att de upplever sig väl omhändertagna. Ett omsorgsfullt hanterat möte på den psykiatriska akutmottagningen kan vara livsavgörande för patienten och berikande för vårdpersonalen.

Läs mer
Dygnet runt kommer alla slags hjälpsökande människor till psykiatriska mottagningar där situationen ofta är tillspetsad. Under tidspress ska jourhavande, i samarbete med övrig personal, ställa diagnos, välja vårdform samt bedöma självmordsrisk och farlighet.
Att förena professionalitet med empati och medmänsklighet har blivit en alltmer krävande arbetsuppgift för personalen på akutmottagningar. De nya arbetsförhållandena har nödvändiggjort en allmän bearbetning av boken, inte minst när det gäller författningar och läkemedel.
Akut psykiatri är i första hand skriven för jourhavande läkare i psykiatri, såväl allmäntjänstgörande som färdiga specialister, men den passar också för sjuksköterskor inom psykiatrin. Boken bör också kunna vara till hjälp för personal utanför psykiatrin, särskilt för allmänläkare, distriktssjuksköterskor, socialarbetare och poliser.

Om författarna
Jan-Otto Ottosson, professor emeritus och författare till många böcker inom området, bland annat Psykiatri, Psykiatriboken och Psykiatrisk etik.
Hans Ottosson, med. dr, specialist i psykiatri, tidigare universitetslektor samt författare till Psykiatriboken.
Mats Ottosson, överläkare och specialist i psykiatri, verksam i psykiatrisk öppenvård samt konsultläkare i försäkringsmedicin.
Ulf Åsgård, med. dr, specialist i psykiatri, tidigare konsult inom polisväsendet och kriminalvården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Akut psykiatri
  2. +
  3. Äldresjukvård : medicinsk äldresjukvård av multisjuka patienter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äldresjukvård : medicinsk äldresjukvård av mult... av Åke Rundgren, Ove Dehlin (häftad).

Köp båda 2 för 887 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna