Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Endokrinologi
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2015-01-22
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 175 x 30 mm
Vikt
1142 g
SAB
Veo
ISBN
9789147114313
Endokrinologi (inbunden)

Endokrinologi

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2015-01-22
855
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Endokrinologi, läran om kroppens inresekretoriska, hormonreglerande system, utvecklas mycket snabbt, med fler och bättre hormonanalyser och molekylärbiologiska metoder, mer specifika läkemedel och en alltmer förfinad bilddiagnostik. Här kommer bokens tredje upplaga som är omarbetad och uppdaterad på alla dessa områden.

Boken handlar om sjukdomar som ofta leder till de svårfångade symtomens tyranni - trötthet, torrhet, frusenhet, svettningar, törst, värk, stelhet, ledsnad, viktrubbningar osv. Här beskrivs endokrinologin i hypotalamus, hypofys, bisköldkörtlar, sköldkörtel, bukspottkörtel, tarm, binjurar, testiklar och äggstockar. Kvinnans, mannens, barnets och den äldres endokrinologi har egna kapitel, liksom det fasta och det cirkulerande fettet, fetma, det metabola syndromet, endokrin hypertoni och ärftliga metabola sjukdomar. I egna kapitel beskrivs även stressens endokrinologi, anorexia och bulimia nervosa, transsexualism och hormondopning.

Endokrinologi kan användas som introduktion till ämnet men också som snabb hjälp vid specifika patientfrågor i både öppen och sluten vård. Här finns ett stort antal faktarutor och pedagogiska bilder att tillgå, och sist i boken finns färgbilder av patienter med endokrina sjukdomstillstånd.

Om författaren
Boken är skriven av kliniker och forskare från Sveriges alla sjukvårdsregioner.
Huvudredaktör är Sigbritt Werner, professor i endokrinologi vid Karolinska Institutet och överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Endokrinologi
  2. +
  3. Nyckeln till din hälsa : självläkning med kinesisk medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln till din hälsa : självläkning med kines... av Diamantis Koukouvinos (inbunden).

Köp båda 2 för 994 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »