Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Njurmedicin
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2014-12-05
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
879 g
SAB
Vek
ISBN
9789147114320
Njurmedicin (inbunden)

Njurmedicin

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-12-05
708
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I boken Njurmedicin ges en bred framställning av dagens diagnostik och terapi av medicinska njursjukdomar. Boken är indelad i fyra avdelningar som behandlar njurarnas funktion och olika aktuella undersökningar, njurarnas sjukdomar, akut och kronisk njurinsufficiens samt avslutningsvis några översikter av njurarnas roll i generella sjukdomstillstånd.

Läs mer
Njurmedicin presenteras här i sin fjärde upplaga sedan 1997. Samtliga kapitel har genomgått en omfattande bearbetning och moderniserats, och en tredjedel av kapitlen har helt skrivits om av nya författare.
Boken riktar sig inte bara till läkarutbildningen på grundnivå utan också till specialistutbildningarna i medicinska njursjukdomar, invärtesmedicin, kirurgi och intensivvård.
Njurmedicin har sin givna plats även i andra vårdutbildningar och i fortbildningen i sluten och öppen vård. Som uppslagsbok i vardagsarbetet på sjukhus och mottagningar runt om i landet fyller Njurmedicin ett stort behov.

Om författarna
Redaktörer är professor Mattias Aurell och docent Ola Samuelsson, som samlat ledande svenska experter som här skrivit om sina specialområden med stark pedagogisk framtoning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Njurmedicin
  2. +
  3. Internmedicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Internmedicin av Ulf Dahlström, Stergios Kechagias, Leif Stenke (inbunden).

Köp båda 2 för 1657 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Njurmedicin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Aktuell information om njursjukdomar
    Yvonne Bachzelt, 30 mars 2017

    En närstående person med njursjukdom och med inhämtade basala kunskaper om njurarna och dess sjukdomar, läste som lekman boken. Han tyckte att den gav saklig och bra information. Han tyckte att han fick svar på en del frågor och funderingar som gällde hans egen sjukdom, kronisk njurinflammation. Vissa avsnitt kräver givetvis medicinsk kunskap och fick lämnas därhän alternativt be en medicinsk kunnig bekant förklara. Huruvida han vill rekommendera boken till en vän beror väl på dennes basala k... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Njurmedicin