Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Förtätade filmögonblick
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2014-09-05
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
315 g
SAB
Imaa
ISBN
9789147114337
Förtätade filmögonblick : den rörliga bildens förmåga att beröra (häftad)

Förtätade filmögonblick : den rörliga bildens förmåga att beröra

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-09-05
250
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Förtätade filmögonblick - den rörliga bildens förmåga att beröra handlar om människans behov och bruk av fiktionfilm. Varför har Amanda sett "Amelie från Montmartre" 50 gånger? Varför kallar Filip "Apocalypse Now" sin personliga medicin? Och varför drömmer Alexander om ett liv i enkelhet och helhet när han ser "Avatar"?

Läs mer
I boken analyserar författaren filmens förmåga att göra avtryck. Läsaren får följa enskilda människors filmupplevelser och deras personliga erfarenheter av betydelsefulla filmer som blir belysta ur flera olika teoretiska perspektiv.
Boken är uppdelad i två delar med en inledning som presenterar de teoretiska utgångspunkterna för undersökningen.
Den första delen består av en empirisk kartläggning av filmvanor och i centrum står tio djupintervjuer med olika filmtittare. Genom reflektioner om filmscener som berört dem extra starkt analyseras vad det kan innebära när någon upplever sig helt absorberad av en film.
Den andra delen sätter in filmupplevelsen i en större teoretisk kontext. Infallsvinklar hämtas från filmteori, livsåskådningsforskning och religionsvetenskap för att förstå filmens förmåga att erbjuda existentiell mening i en tid av alltmer fragmentiserade meningssystem.
Förtätade filmögonblick - den rörliga bildens förmåga att beröra är särskilt angelägen för studenter inom religions-, film- och medievetenskap samt svenska. Boken riktar sig också till verksamma lärare och forskare, liksom till den med film som specialintresse.

Om författarna
Tomas Axelson är lektor i religionsvetenskap med medieinriktning vid Högskolan Dalarna och ägnar sin forskning åt gränslandet mellan religion, film och medier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förtätade filmögonblick : den rörliga bildens förmåga att beröra
  2. +
  3. Konst och film. D. 2, Texter efter 1970 : Skriftserien Kairos Nr 9:2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konst och film. D. 2, Texter efter 1970 : Skrif... (häftad).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »