Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kritiskt tänkande
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2014-05-07
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 12 mm
Vikt
287 g
SAB
Doeba,153.4,Ep,378
ISBN
9789147114382
Kritiskt tänkande : utan tvivel är man inte riktigt klok (häftad)

Kritiskt tänkande : utan tvivel är man inte riktigt klok

(15 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad, Svenska, 2014-05-07
262
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Utan tvivel är man inte riktigt klok är ett bevingat uttryck som visar att kritiskt tänkande är grunden för innovativ förändring och en stabil samhällsutveckling. Förmågan till kritisk analys är därför ett av de mest avancerade syftena för utbildning - från grundskola till universitet. Men hur gör man egentligen för att tänka kritiskt?

Läs mer
Den här boken ger kritiska perspektiv och beskriver sex konkreta verktyg att använda när man vill förbättra förmågan till kritisk reflektion. Den underlättar också tillämpning av kritisk analys tack vare flera checklistor. Boken vänder sig i första hand till den som skriver och analyserar utredningar, examensarbeten och forskningsrapporter.
Tack vare vår förmåga att öppet pröva och ompröva information och aktuella lösningar har dessa efter hand kunnat ersättas av bättre. Vare sig du studerar statsvetenskap, sociologi, psykologi eller arbetar som lärare, jurist, läkare, polis, ekonom, ingenjör eller journalist behöver du ha ett kritiskt perspektiv och veta hur du får bättre kunskap genom reflektion. Boken visar hur nya idéer skapas och hur plagiat, piratkopior, produktplacering, phishing och falska profeter utmanar vår förmåga till kreativ utveckling både i vardagen och i forskning. Förmågan till kritisk reflektion kräver mognad, varför boken visat sig passa utmärkt för att grundlägga ett kritiskt perspektiv redan i den inledande högskoleutbildningen.

Om författarna
Författare är professor Lars Torsten Eriksson, Högskolan i Gävle, och docent Jens Hultman, Ekonomihögskolan i Lund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kritiskt tänkande : utan tvivel är man inte riktigt klok
 2. +
 3. Vetenskapsteori för nybörjare

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Torsten Thurén (häftad).

Köp båda 2 för 493 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kritiskt tänkande : utan tvivel är man inte riktigt klok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Värdelös
  Nor, 1 februari 2018

  En onödigare bok med mer ordbajs får man nog leta efter. Har varit tvungen att läsa denna bok i min sjuksköterskeutbildning.

 2. man blir klok av det!

  liten, lättläst med massvis med olika exempel. Ett måste för blivande lärare som har aldrig träffat på uttrycket kritiskt tänkande!

 3. Nödvändig färdighet
  Agnes Hultén, 8 februari 2016

  Förmågan till kritisk reflektion är nödvändig i ett samhälle som vill utvecklas. Boken ger många aha-upplevelser genom goda exempel och användbara verktyg.

 4. Mycket god investering!
  Micke S, 15 juli 2014

  Som författarna själva skriver så ger boken sex konkreta verktyg att använda för att förbättra förmågan till kritisk reflektion. Den underlättar också tillämpning av kritisk analys tack vare flera checklistor. Kort sagt en god investering. Lättläst med högt substansvärde. Lite av en unik kombination i den här kategorin av litteratur.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Kritiskt tänkande : utan tvivel är man in...