Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mekanik - Statik
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2014-08-07
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
241 x 171 x 15 mm
Vikt
387 g
SAB
Ucb,531
ISBN
9789147114429
Mekanik : statik (häftad)

Mekanik : statik

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-08-07
371
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Mekanik Statik ingår i en serie om tre böcker inom mekanikämnet avsedd för studerande på ingenjörsutbildningar och andra högre tekniska-naturvetenskapliga utbildningar.

Läs mer
Mekanik är en grundläggande komponent i de flesta tekniska utbildningar. Genom studier i mekanik utvecklar studenten sin kapacitet att göra förutsägelser om krafter och rörelser och deras verkan, i naturen och vid konstruktion och design av tekniska system. Den analytiska förmågan, det logiska tänkandet och den effektiva kommunikation som därigenom tränas är användbar inom vitt skilda områden även utanför teknik och naturvetenskap.
Boken omfattar en teoridel och en problemsamling. Teoridelen tar upp:
- kraftsystem
- jämvikt
- masscentrum
- jämvikt med friktion
I problemsamlingen finns många övningsuppgifter till de olika avsnitten. Alla övningar har svar i facit och många har kompletta lösningar. I appendix repeteras den vektoralgebra som krävs för att tillgodogöra sig bokens innehåll.
Denna nya upplaga har ett nytt praktiskt format och färgillustrationer. Konsekvent färgsättning av pilarna som representerar lägesvektorer, krafter, kraftmoment och hastigheter gör det lättare att tolka figurerna.

Om författarna
Christer Nyberg är universitetslektor vid institutionen för mekanik på KTH i Stockholm. Han har mångårig erfarenhet av undervisning i mekanik för blivande civilingenjörer och har själv bedrivit forskning inom plasmafysik och teoretisk akustik med tillämpningar inom musikakustik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mekanik : statik
 2. +
 3. Mekanik : partikeldynamik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mekanik : partikeldynamik av Christer Nyberg (häftad).

Köp båda 2 för 800 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christer Nyberg

 • Mekanik : partikeldynamik

  Christer Nyberg

  Mekanik Partikeldynamik ingår i en serie om tre böcker inom mekanikämnet avsedd för studerande på ingenjörsutbildningar och andra högre tekniska-naturvetenskapliga utbildningar. Läs mer Mekanik är en grundläggande komponent i de flesta tekniska ut...

 • Mekanik : stelkroppsdynamik

  Christer Nyberg

  Mekanik Stelkroppsdynamik ingår i en serie om tre böcker inom mekanikämnet avsedd för studerande på ingenjörsutbildningar och andra högre tekniska-naturvetenskapliga utbildningar. Läs mer Mekanik Stelkroppsdynamik ingår i en serie om tre böcker in...