Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mekanik - Stelkroppsdynamik
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2014-08-08
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
604 g
SAB
Ucb
ISBN
9789147114443
Mekanik : stelkroppsdynamik (häftad)

Mekanik : stelkroppsdynamik

Häftad Svenska, 2014-08-08
496
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Mekanik Stelkroppsdynamik ingår i en serie om tre böcker inom mekanikämnet avsedd för studerande på ingenjörsutbildningar och andra högre tekniska-naturvetenskapliga utbildningar.

Läs mer
Mekanik Stelkroppsdynamik ingår i en serie om tre böcker inom mekanikämnet avsedd för studerande på ingenjörsutbildningar och andra högre tekniska-naturvetenskapliga utbildningar.
Mekanik är en grundläggande komponent i de flesta tekniska utbildningar. Genom studier i mekanik utvecklar studenten sin kapacitet att göra förutsägelser om krafter och rörelser och deras verkan, i naturen och vid konstruktion och design av tekniska system. Den analytiska förmågan, det logiska tänkandet och den effektiva kommunikation som därigenom tränas är användbar inom vitt skilda områden även utanför teknik och naturvetenskap.
Boken består av en teoridel och en problemsamling. I teoridelen behandlas:
- mekanikens lagar för ett partikelsystem
- stela kroppars plana kinematik
- stela kroppens rotation kring en fix axel
- stela kroppars plana kinetik
- stela kroppens kinematik i tre dimensioner
- tröghetskrafter
Teoridelen innehåller många genomräknade exempel medan problemdelen innehåller övningsuppgifter, facit och lösningar till vissa uppgifter. Här finns också formelsamling och appendix om tröghetskrafter.
Denna nya upplaga har ett nytt praktiskt format och färgillustrationer. Konsekvent färgsättning av pilarna som representerar lägesvektorer, krafter, kraftmoment och hastigheter gör det lättare att tolka figurerna.

Om författarna
Christer Nyberg är universitetslektor vid institutionen för mekanik på KTH i Stockholm. Han har mångårig erfarenhet av undervisning i mekanik för blivande civilingenjörer och har själv bedrivit forskning inom plasmafysik och teoretisk akustik med tillämpningar inom musikakustik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mekanik : stelkroppsdynamik
 2. +
 3. Mekanik : partikeldynamik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mekanik : partikeldynamik av Christer Nyberg (häftad).

Köp båda 2 för 925 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christer Nyberg

 • Mekanik : statik

  Christer Nyberg

  Mekanik Statik ingår i en serie om tre böcker inom mekanikämnet avsedd för studerande på ingenjörsutbildningar och andra högre tekniska-naturvetenskapliga utbildningar. Läs mer Mekanik är en grundläggande komponent i de flesta tekniska utbildninga...

 • Mekanik : partikeldynamik

  Christer Nyberg

  Mekanik Partikeldynamik ingår i en serie om tre böcker inom mekanikämnet avsedd för studerande på ingenjörsutbildningar och andra högre tekniska-naturvetenskapliga utbildningar. Läs mer Mekanik är en grundläggande komponent i de flesta tekniska ut...