Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2016-11-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 135 x 7 mm
Vikt
170 g
SAB
Oep
ISBN
9789147114498
Våld (häftad)

Våld

Häftad,  Svenska, 2016-11-14
276
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Våld kan vara lika påtagligt som en framrusande pansarvagn och lika flyktigt som ett ögonkast. Den här boken är en essä om hur framför allt fysiskt våld har uttolkats av forskare och tänkare. Fyra synvinklar begrundas: våld som situation, våld som specialitet, våld som politik och våld som berättelse.

Sagt om boken
"Våld är den tjugoförsta längre essän i Libers introducerande samhällsvetenskapliga serie Begreppbart, en serie som tagit upp teman som inte bara är centrala i ett tillbakablickande perspektiv, utan dessutom har en hög aktuell relevans. Så också när det gäller denna essä, om begreppet och fenomenet våld. Och då rör vi oss med ett av det kanske mångtydigaste begreppen om sociala fenomen inom såväl samhällsvetenskapen som i samhället i stort. Här fokuserar David Wästerfors, docent i sociologi, synnerligen insiktsfullt i första hand på fysiskt våld. Men det dröjer inte länge förrän ramarna vidgas, fenomenet kompliceras och läsaren görs till en aktiv och inspirerad medreflektör i en essä som vänder sig till alla som är upptagna av att förstå våldets karaktär av idag. Essän är också en utmärkt introduktion till tänkare och forskare som har gett väsentliga bidrag till förståelsen av våld i dess olika former och som författaren för spännande resonemang kring." Publiceras i BTJ-häftet nr 4, 2017. Lektör Bosse Forsén

BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Om författaren
David Wästerfors är docent i sociologi vid Sociologiska institutionen, Lunds universitet. Han är intresserad av brott och straff, lek och spel, kontroll och motstånd, interaktion och institution, etnografi och socialpsykologi och mycket annat. Den här boken har han skrivit i samband med ett projekt om våldsfall i statlig ungdomsvård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Våld
  2. +
  3. Varför begår människor brott? : samhälls- och beteendevetenskapliga svar på kriminologins grundfråga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför begår människor brott? : samhälls- och b... av Oskar Engdahl, Sven-Åke Lindgren (häftad).

Köp båda 2 för 661 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Wästerfors