Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Smak för motion
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2014-06-24
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
204 g
ISBN
9789147114610
Smak för motion - fysisk aktivitet som livsstil och social markör (häftad)

Smak för motion - fysisk aktivitet som livsstil och social markör

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-06-24
314
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I takt med teknologiska landvinningar, förbättrade kommunikationer och ökad datorisering har våra liv blivit alltmer stillasittande och mindre fysiskt krävande. Samtidigt visar forskning att en sådan livsföring kan få dramatiska följder för hälsotillståndet.
Den fysiska aktiviteten har förskjutits till fritiden där olika kulturformer utvecklas som man kan ta avstånd från eller bli delaktig i. Vilka är då dessa kulturformer och vilka är deltagarna? Valet att ägna sig åt motion, liksom smaken för olika aktivitetsformer, har visat sig vara tydliga markörer för social position. Motionsutövning är uttryck för en livsstil som är tydligt relaterad till ålder, klass och kön samt till erfarenheter från ungdomsåren.

Läs mer
Författaren presenterar här sin nästan 40 år långa uppföljningsstudie av ca 2000 flickor och pojkar från tonåren till medelåldern, med många nya och överraskande resultat. Denna kultursociologiska studie har fått stor uppmärksamhet, inte minst internationellt.
Smak för motion - fysisk aktivitet som livsstil och social markör vänder sig till alla som är intresserade av frågor som berör livsstilar, idrotts- och motionskulturer och kan med fördel användas inom lärarutbildningar och andra utbildningar vid högskolor, folkhögskolor och gymnasieskolor, som har kurser med inriktning mot livsstilsfrågor, idrott och hälsa.

Om författarna
Lars-Magnus Engström, professor emeritus vid Stockholms universitet och under senare år knuten till Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm samt till Malmö högskola, har under många år studerat idrotts- och motionsvanor hos den svenska befolkningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Smak för motion - fysisk aktivitet som livsstil och social markör
  2. +
  3. Idrottsdidaktiska utmaningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Idrottsdidaktiska utmaningar av Håkan Larsson, Jane Meckbach (häftad).

Köp båda 2 för 681 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars-Magnus Engström

  • Långvarigt stillasittande - En hälsofara i tiden

    Ing-Mari Dohrn, Björn Ekblom, Örjan Ekblom, Lars-Magnus Engström, Mai-Lis Hellénius

    Vetenskaplig evidens visar att långvarigt dagligt stillasittande, oberoende av övrig fysisk aktivitet och motion, innebär en ökad risk för flertalet av de stora folksjukdomarna samt förtida död. Stillasittande är således inte samma sak som brist p...