Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2016-06-22
Upplaga
2
Förlag
Liber
Medarbetare
Lundberg, Lars (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 24 mm
Vikt
1067 g
SAB
Vpj
ISBN
9789147114740
Prehospital akutsjukvård (häftad)

Prehospital akutsjukvård

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-06-22
725
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Prehospital akutsjukvård belyser den prehospitala akutsjukvården ur ett medicinskt och vårdvetenskapligt perspektiv. Den andra upplagan (2016) är innehållsmässigt reviderad, dessutom har nya områden tillkommit. Boken tar bl.a. upp den prehospitala vårdmiljön, vårdkedjan, vårdprocessen, dokumentationen, prehospital medicinteknik, optimal vårdnivå och vårdkedja samt vårdprogram vid olika prehospitala händelser.

Läs mer
Vårdprogrammen utgår som regel från ett patientfall följt av patientens och/eller vårdarens berättelse. Detta ligger sedan till grund för en medicinsk och vårdvetenskaplig analys av det prehospitala omhändertagandet. En rad forskare och andra experter inom området är medförfattare i boken.
Prehospital akutsjukvård är primärt avsedd för specialistutbildningen inom prehospital akutsjukvård, men bör vara av stort värde för all personal som arbetar prehospitalt.

Om författarna
Björn-Ove Suserud, professor, PreHospen - Centrum för prehospital forskning, Akademin för vård, arbetsliv och välfärd, Högskolan i Borås.
Lars Lundberg, läkare, specialist i kirurgi och akutsjukvård, professor i prehospital akutsjukvård, Försvarsmedicincentrum, Göteborg samt Högskolan i Borås.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Prehospital akutsjukvård
 2. +
 3. Katastrofmedicinsk beredskap : att leda sjukvård på ett särskilt sätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Katastrofmedicinsk beredskap : att leda sjukvår... av Heléne Nilsson, Tomas Kristiansson (häftad).

Köp båda 2 för 1004 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Prehospital akutsjukvård. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. ...
  Bubba, 12 juli 2016

  Grunläggande bok för mig som nybliven ambulanssjuksköterska för att erhålla o repitera de teoretiska kunskaperna jag behöver i mitt yrke.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Björn-Ove Suserud

 • Att förstå vårdvetenskap

  Karin Dahlberg, Kerstin Segesten, Maria Nyström, Björn-Ove Suserud, Ingegerd Fagerberg

  Det har länge varit svårt att förstå vad vårdvetenskap egentligen är. Terminologin inom det vårdvetenskapliga området, såväl i Sverige som internationellt, har varit oklar och det har inte funnits någon enhetlig definition av vårdvetenskap, som of...