Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2015-07-29
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
250 x 170 x 10 mm
Vikt
508 g
SAB
Eabu
ISBN
9789147114788
Vägar till naturvetenskapens värld : ämneskunskap i didaktisk belysning (häftad)

Vägar till naturvetenskapens värld : ämneskunskap i didaktisk belysning

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-07-29
373
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad händer när vatten fryser till is? Hur övervintrar bin? När dör en morot? Vad behövs för att ett frö ska gro? Dessa och andra till synes enkla frågor leder i boken Vägar till naturvetenskapens värld -ämneskunskap i didaktisk belysning in på de stora frågorna om allt liv på vår jord, om biologisk mångfald, ekologi och hållbar utveckling.

Läs mer
Bokens författare börjar med att behandla de små atomerna, därefter cellen och villkoren för några olika livsformers liv och växande, och avslutar i ekosystemen och våra mänskliga samhällen. Deras utgångspunkt är övertygelsen om att det naturvetenskapliga ämnesinnehållet ska behandlas tillsammans med de ämnesdidaktiska frågorna.
Den didaktiska belysningen är inspirerad av variationsteorin, en teori om lärande som utgår från att variationen är en viktig förutsättning för att vi ska kunna urskilja saker i vår omvärld. Fokus ligger här på "lärandets objekt", det vill säga det som eleverna förväntas lära sig, hur detta lärande görs möjligt och vad eleverna sedan faktiskt lär sig.
Boken är främst tänkt som kurslitteratur inom lärarutbildningen och grundläggande fortbildningar för förskollärare och lärare. Den kan också användas i olika barnledarutbildningar inom natur- och fritidssektorn. Intresserade lärare som vill bredda sina kunskaper i ämnet kan också ha stor glädje av boken.
Denna nya upplaga har kompletterats med två nya kapitel: ett grundläggande från fysikens område och ett om rymden.

Om författarna
Gustav Helldén - professor emeritus i de naturvetenskapliga ämnenas didaktik vid Högskolan Kristianstad
Per Högström - fil.dr och universitetslektor i pedagogik med inriktning mot naturvetenskapernas didaktik vid Luleå tekniska universitet
Gunnar Jonsson - fil.dr och universitetslektor i naturvetenskapligt lärande vid Luleå tekniska universitet
Inger Karlefors - fil.dr och universitetslektor i pedagogik vid Luleå tekniska universitet
Anna Vikström - fil.dr och universitetslektor i naturvetenskapligt lärande på lärarutbildningen vid Luleå tekniska universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägar till naturvetenskapens värld : ämneskunskap i didaktisk belysning
  2. +
  3. Barn och naturvetenskap : upptäcka, utforska och lära i förskola och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn och naturvetenskap : upptäcka, utforska oc... av Ingela Elfström, Bodil Nilsson, Lillemor Sterner, Christina Wehner-Godée (häftad).

Köp båda 2 för 752 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vägar till naturvetenskapens värld : ämneskunskap i didaktisk belysning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. lätt
    Eli Q, 9 augusti 2017

    Lagom och rätt saker tas upp om många olika fenomen. Lämpar sig för lärarstuderande yngre år eller som referens litteratur för senare år i grundskolan

Visa alla 1 recensioner