Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Allmän förvaltningsrätt
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2014-07-29
Upplaga
26
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 14 mm
Vikt
363 g
SAB
Odc:oe
ISBN
9789147114863

Allmän förvaltningsrätt

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2014-07-29
366 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Allmän förvaltningsrätt är avsedd som hjälpmedel vid studiet av förvaltningsrätt inom juristutbildningen. Den kan också tjäna som hjälpmedel vid studier av offentlig förvaltning inom andra utbildningslinjer samt vara till nytta för verksamma jurister som vill friska upp sina kunskaper.

Läs mer
Boken behandlar problem som är gemensamma för hela förvaltningsrättens område, framför allt frågor om den offentliga förvaltningens organisation och verksamhetsformer. Huvudvikten har lagts vid reglerna om förfarandet hos förvaltningsmyndigheterna samt om de administrativa rättssäkerhetsreglerna.
Den nya upplagan - den 26:e i ordningen - är uppdaterad och aktualiserad på grund av nyheter i lagstiftning, rättspraxis och litteratur. Den innehåller också tydligare Europarättsliga kopplingar samt en mer ingående behandling av hur ärendelagen används inom mark- och miljöområdet.

Om författarna
Håkan Strömberg var professor i offentlig rätt vid juridiska institutionen vid Lunds universitet. Docent Bengt Lundell, vid juridiska institutionen, Lunds universitet, står för omarbetningarna sedan den 22:a upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allmän förvaltningsrätt
  2. +
  3. Speciell förvaltningsrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Speciell förvaltningsrätt av Håkan Strömberg, Bengt Lundell (häftad).

Köp båda 2 för 732 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Allmän förvaltningsrätt