Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
405
Utgivningsdatum
2015-07-06
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 210 x 15 mm
Vikt
892 g
SAB
Ohf
ISBN
9789147114979
Förstå socialt arbete (häftad)

Förstå socialt arbete

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-07-06
615
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Förstå socialt arbete är en grundläggande bok i socialt arbete, som spänner över de viktigaste kunskapsområden och arbetsuppgifter som socialarbetaren stöter på ute i den praktiska verksamheten.Förstå socialt arbete är en grundläggande bok i socialt arbete, som spänner över de viktigaste kunskapsområden och arbetsuppgifter som socialarbetaren stöter på ute i den praktiska verksamheten.

Läs mer
Boken ger inte bara en introduktion till det sociala arbetets olika delar och inriktningar, utan genom texten löper kontinuerligt en reflektion/diskussion kring det sociala arbetes villkor och förutsättningar. Det gör den intressant att återkomma till under hela utbildningen och ger dessutom ett bra stöd för socialarbetare ute på fältet.
Bokens 3:e upplaga har blivit grundligt uppdaterad, både vad gäller disposition och innehåll. Ett nytt kapitel om det sociala arbetets utmaningar har tillkommit.
Sagt om boken
"Förstå socialt arbete beskriver socialt arbete ur ett flerdimensionellt perspektiv. Många uttalar sig om socialt arbete men förståelsen för vad det innebär är en bristvara och samtidigt en nödvändighet för att hamna rätt i detta väsentliga arbete. Att förstå genom kunskap och reflektion som boken inbjuder till är en oslagbar metod."
Lotta Persson, f d socialchef i Botkyrka kommun och ordförande i Föreningen Sveriges Socialchefer
"I Förstå socialt arbete levandegör Börjeson det sociala arbetets mest centrala motsättningar."
Anders Bergmark, professor i socialt arbete vid Socialhögskolan, Stockholms universitet

Om författarna
Martin Börjeson är docent i socialt arbete och universitetslektor vid Linköpings universitet. Han har tidigare arbetat bland annat som utredningschef för Ungdomsstyrelsen, sekreterare i Utredningen för en kunskaps baserad socialtjänst och chef för FoU-Södertörn.
Bengt Börjeson (1932-2012) ägnade i stort sett hela sitt liv åt socialt arbete. Som 19-årig praktikant kom han till Barnbyn Skå, där han så småningom kom att efterträda Gustav Jonsson som chef. Han var professor i socialt arbete vid universiteten i Umeå och Stockholm, och under sina sista tio år vid Ersta Sköndal högskola i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förstå socialt arbete
 2. +
 3. Socialt arbete : en grundbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialt arbete : en grundbok av Anna Meeuwisse, Hans Swärd, Sune Sunesson, Marcus Knutagård (häftad).

Köp båda 2 för 1152 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förstå socialt arbete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte speciellt bra för nybörjare
  Maja, 9 februari 2017

  Hade Börjeson som kurslitteratur i våran första kurs.
  Den är tungläst förklarar inga begrepp och är svår att följa en röd tråd i.
  När man kommit en aning längre i sin utbildning kan den vara lättare att följa med i.
  Täcker ett stort område inom socialt arbete (LSS, ekonomiskt bistånd osv)

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Martin Börjeson

 • Framtidens socialtjänst - Ett icke önskvärt remissvar

  Martin Börjeson

  När socialtjänstlagen infördes var det resultatet av en mångårig och intensiv debatt. Då var förhoppningarna stora på att den gamla fattigvården skulle förpassas till historien och ersättas av en modern socialtjänst. I dag är denna optimism bruten...

 • Drömmen om den moderna socialtjänsten

  Martin Börjeson

  Om man ska urskilja en enskild person som haft betydelse för det sociala arbetets utveckling under senare delen av 1900-talet är det Bengt Hedlén. Som socialchef i Finspång, Norrköping och Malmö arbetade han under nära 40 år för att förändra den g...