Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Grundläggande EU-rätt
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2015-03-31
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 5 mm
Vikt
197 g
SAB
Oeale
ISBN
9789147115013
Grundläggande EU-rätt (häftad)

Grundläggande EU-rätt

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-03-31
249
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Grundläggande EU-rätt är en introduktionsbok till EU-rätten och förklarar EU:s rättsordning ur tre perspektiv: konstitutionellt, institutionellt och materielrättsligt.

Läs mer
Boken är uppdelad i tre delar: Den första delen beskriver EU och EU-rätten, vad som kännetecknar EU:s rättsordning och hur unionsrätten förhåller sig till nationell rätt. Den andra delen förklarar målen för EU:s verksamhet och hur de ska uppnås. Den tredje delen behandlar EU-rätten från skrift till verklighet, det vill säga de rättsliga mekanismer och processer som garanterar EU-rättens genomslag.
På ett tydligt och pedagogiskt sätt beskrivs EU-rättens innehåll, logik och systematik. Såväl individuella rättsregler som de institutioner som utvecklar och verkställer dessa regler behandlas.
Grundläggande EU-rätt är i första hand tänkt att användas som en introduktion till EU-rätten på universitets- och högskoleutbildningar. Den vänder sig också till personer som i sitt arbete behöver grundläggande kunskaper i ämnet.

Om författarna
Mattias Derlén, Staffan Ingmanson och Johan Lindholm är doktorer i rättsvetenskap och universitetslektorer vid juridiska institutionen vid Umeå universitet. Samtliga är aktiva vid Centrum för Europarätt och Internationell Handelsrätt vid Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundläggande EU-rätt
  2. +
  3. Mänskliga rättigheter : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mänskliga rättigheter : en introduktion av David I Fisher (häftad).

Köp båda 2 för 463 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Grundläggande EU-rätt