Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
En spagettiröra av röster
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2015-07-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 212 x 10 mm
Vikt
450 g
SAB
Ea.01
ISBN
9789147115082
En spagettiröra av röster : om en förskolas förändringsarbete (häftad)

En spagettiröra av röster : om en förskolas förändringsarbete

Häftad Svenska, 2015-07-06
325
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken handlar om den kommunala förskolan Trollet som sedan länge hämtat inspiration från, och alltmer står i en dialog med, förskolorna i Reggio Emilia. I boken sätts Trollets berättelse i relation till vår svenska förskolehistoria och tradition. Vad har varit förskolans viktiga frågeställningar ur ett historiskt perspektiv och vilken förskola vill vi ha i morgon?

Läs mer
I en rad konkreta berättelser om olika projekt - där barnen är centrum och utgångspunkt - exemplifierar och reflekterar författarna hur det konkreta arbetet i förskolans vardag ser ut. Läsaren får se hur man sökte och hittade sätt och metoder för att utveckla Trollet till att bli den demokratiska mötesplats som förskolan ska vara. I boken sammanfattas de lärdomar, insikter och verktyg som trettio års utvecklingsarbete har lett fram till och mynnar ut i resonemang om hur man projekterar för förändring av sin förskola.
En spagettiröra av röster - om en förskolas förändringsarbete vänder sig till alla som kommer i kontakt med förskolan: verksamma pedagoger och förskollärare, rektorer, förskolechefer, skolutvecklare och politiker samt studenter på lärarutbildningar och givetvis föräldrar.

Om författarna
Birgitta Kennedy har de senaste 15 åren varit verksam i en roll som pedagogista. Hon är också utvecklare av förskolan generellt via sin roll som ordförande, konsult, föreläsare och utbildare för Reggio Emilia Institutet. Idag är hon pedagogisk utvecklingsledare i Malmö stad
Harold Göthson är en av grundarna till Reggio Emilia Institutet och var dess ledare under många år. I dag är han verksam som seniorrådgivare, konsult och föreläsare vid Reggio Emilia Institutet samt medlem i styrelsen för det internationella Loris Malaguzzicentret i Reggio Emilia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En spagettiröra av röster : om en förskolas förändringsarbete
  2. +
  3. Från motstånd till möjlighet: att leda förändringsarbete i förskola och sko

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från motstånd till möjlighet: att leda förändri... av Peter Fowelin (häftad).

Köp båda 2 för 604 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om En spagettiröra av röster : om en förskol...