Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Organisation av varumärken
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2015-03-31
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
284 g
SAB
Qbm
ISBN
9789147115150

Organisation av varumärken : för kapitalisering och affärsutveckling

Häftad, Svenska, 2015-03-31
331 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Organisation av varumärken ger ett vidgat perspektiv på varumärkesstrategi, med fokus på hur varumärken kan organiseras och kopplas samman för att ytterligare stärka respektive varumärke och skapa nya affärer.
Boken är avsedd för kurser i marknadsföring och management, samt för alla de yrkesgrupper (marknadsförare, chefer, konsulter) som i sitt dagliga arbete jobbar med varumärkesfrågor.

Läs mer
Nästan all litteratur om varumärken bygger på att starka varumärken ska byggas upp. Organisation av varumärken ger istället ett vidgat perspektiv på varumärkesstrategi, med fokus på hur varumärken kan organiseras och kopplas samman för att ytterligare stärka respektive varumärke och skapa nya affärer. Löpande i texten presenteras små praktikfall som åskådliggör detta och som visar olika sätt att arbeta fram lyckosamma strategier för att skapa nya och lönsamma affärer. Ett helt nytt kapitel behandlar varumärkesstrategi på internet.
I boken diskuteras varumärket utifrån såväl kundens som företagets perspektiv, hur krafter i omgivningen påverkar varumärket, samt de viktigaste varumärkesteorierna. Den traditionella synen på varumärkesstrategi utmanas sedan av ny forskning och nya modeller som visar hur varumärken kan organiseras och positioneras tillsammans. En ny modell och ett nytt koncept, med stark bäring på strategifrågor och utformningen av praktisk integrerad marknadskommunikation, presenteras.
Boken är avsedd för fortsättningskurser inom marknadsföring och management, samt för alla de yrkesgrupper som i sitt dagliga arbete jobbar med varumärkesfrågor, dvs. chefer, marknadsförare, konsulter och reklambyråer. Sist i varje kapitel finns diskussionsfrågor.

Om författarna
Henrik Uggla är docent i varumärkesstrategier vid industriell marknadsföring, Indek, på KTH. Han har publicerat åtta böcker och boken Varumärkessamarbeten belönades år 2013 med priset årets marknadsföringsbok i Sverige. Han är även internationellt verksam som föreläsare och varumärkesstrateg och hans forskning är publicerad i vetenskapliga tidskrifter som The Journal Of Brand Management, European Journal Of Marketing och The Indian Journal Of Brand Management.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Organisation av varumärken : för kapitalisering och affärsutveckling
  2. +
  3. Affärsutveckling genom varumärket - Brand Extension

De som köpt den här boken har ofta också köpt Affärsutveckling genom varumärket - Brand Exten... av Henrik Uggla (inbunden).

Köp båda 2 för 660 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Organisation av varumärken : för kapitali...