Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Ledarskapsboken
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2015-01-20
Upplaga
2
Förlag
Liber
Medarbetare
Strannegård, Lars (red.)
Dimensioner
210 x 147 x 11 mm
Vikt
575 g
SAB
Qbab
ISBN
9789147115167
Ledarskapsboken (häftad)

Ledarskapsboken

(4 röster)
Häftad Svenska, 2015-01-20
454
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
I Ledarskapsboken ger framträdande forskare en mångfacetterad bild av ledare och ledarskapsbegreppet. I denna andra upplaga har i huvudsak de befintliga texterna uppdaterats för att spegla det rådande forskningsläget.

Läs mer
Starka och tydliga ledare sätts på piedestaler och hyllas som samtidens hjältar och ledarskap utmålas som något som brustit, framhålls som en konkurrensfördel eller presenteras som något som måste utövas bättre. Bristande ledarskap är problemet. Bättre ledarskap är lösningen.
Men vad ledarskap är för något råder det ingen enighet kring. Det finns ingen forskningsfront där spjutspetskunskapen ligger prydligt samlad. Istället består ledarskapets forskningsfront av en mängd olika begreppsliga traditioner, teoretiska idékomplex och metodmässiga variationer. Forskningsfronten påminner mer om ett kalejdoskop än en rak linje. Beroende på hur man vrider på frågorna framträder olika mönster som alla innehåller fragment av varandra, men som långt ifrån ger samma bild.

Om författarna
Redaktörer är Sten Jönsson, professor emeritus vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, och Lars Strannegård, professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledarskapsboken
  2. +
  3. Män har varit här längst : Jämställdhet och förnyelse i industriella organisationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Män har varit här längst : Jämställdhet och för... av Sophie Linghag, Anna Wahl (häftad).

Köp båda 2 för 759 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sten Jönsson