Rum : samhällsvetenskapliga perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2016-02-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 10 mm
Vikt
276 g
SAB
O:d
ISBN
9789147115174

Rum : samhällsvetenskapliga perspektiv

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-02-08
399
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
All samhällskunskap innehåller antaganden om rummet - hur rummet uppfattas påverkar vilken typ av frågor som formuleras och ges utrymme och avgör vilken form av kunskap som produceras. Den här boken går bortom vardagliga förståelser av rummet och visar på vikten av att teoretisera rummet.

Läs mer
Boken ger prov på hur forskare sedan 1900-talets senare hälft utvecklat rumslig teori och skapat ett språk för att tala om och förstå rumslighet. Här tas också upp hur rumslig teori idag används inom forskning om människors vardag och livsvillkor, urbanisering, gentrifiering, globalisering och regional omvandling och vad det rumsliga perspektivet kan bidra med.
Boken vänder sig till studenter inom olika samhällsvetenskapliga ämnen, samt till geografer, pedagoger, arkitekter, sociologer, statsvetare och historiker.

Om författarna
Aina Tollefsen är docent i kulturgeografi och verksam vid Institutionen för geografi och ekonomisk historia, Umeå universitet. Hon forskar inom ekonomisk geografi och utvecklingsgeografi och har skrivit om migration och arbete i Latinamerika, Asien och Europa.
Maria Rönnlund är filosofie doktor i pedagogiskt arbete vid Institutionen för idé- och samhällsstudier, Umeå universitet. Hennes forskning handlar om demokrati, genus och identitet i olika utbildningskontexter.

"Den övergripande frågan är vad det rumsliga perspektivet kan tillföra samhällsvetenskapen i vidare bemärkelse. Läsaren får möta teoretiker som Bourdieu och Giddens i en framställning som är språkligt avancerad och innehåller många svåra begrepp. Det är en intellektuellt nyskapande och läsvärd bok. Målgruppen är högre studenter inom samhällsvetenskapliga ämnen. Boken är illustrerad med enstaka svartvita fotografier. Fotnoter, referensförteckning och register finns." ur BTJ-häftet nr 8, 2016. Lektör Mats K.G. Johansson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rum : samhällsvetenskapliga perspektiv
  2. +
  3. Professionell klimatbevakning - Guide för en konstruktiv journalistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionell klimatbevakning - Guide för en ko... av Anders Bolling, Svenolof Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rum : samhällsvetenskapliga perspektiv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En central bok om samhällsvetenskap
    Olof Andreas Stjernström, 12 september 2019

    En mycket viktigt bidrag inom samhällsvetenskapen. De rumsliga perspektiven och de sociala relationerna i ett rumsligt sammanhang är centrala för förståelsen av och kunskapen om samhällsvetenskapens rumsliga dimensioner.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna