Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Internationella relationer
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2015-03-16
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
487 g
ISBN
9789147115631
Internationella relationer (häftad)

Internationella relationer

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2015-03-16
552
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varför blir det krig? Vad innebär globaliseringen för relationen mellan världens fattiga och rika länder? På vad sätt har terrordåd och krig förändrat villkoren i den internationella politiken? Vilken betydelser kommer principen om Responsibility to Protect (R2P) att få för den internationella politiken? Varför uppstod det ett inbördeskrig i Syrien? Det är denna typ av frågor som behandlas i Internationella relationer. Boken ger kunskap om och förståelse för förutsättningarna för samarbete och konflikt i det internationella systemet.
I den tredje upplagan har författarna gjort en större översyn av de enskilda avsnitten och händelseutvecklingen har förts fram till och med 2014.

Läs mer
Internationella relationer ger kunskap om och förståelse för förutsättningarna för samarbete och konflikt i det internationella systemet. Dessutom får läsaren verktyg för att på ett mer övergripande sätt kunna tolka och förstå internationella relationer. Författarna lägger stor tonvikt presentera tre av de mest centrala teorierna om internationella relationerna: liberalismen, realismen och konstruktivismen. I boken presenteras dessa teorier genom att de på ett tydligt sätt tillämpas på ett flertal konflikter eller händelser.
Boken är främst avsedd för kursen Internationella relationer på gymnasiet och vuxenutbildningen. Den kan även användas i andra grundkurser, till exempel inom studieförbund och folkhögskolor, men också läsas av alla som är intresserade av händelseutvecklingen i världen.

Om författarna
Författare är professor Ulf Bjereld, fil dr Ann-Marie Ekengren på statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet samt Christina Lilja, gymnasielärare på Huddingegymnasiet i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Internationella relationer
  2. +
  3. Sverige i världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverige i världen av Douglas Brommesson, Ann-Marie Ekengren (häftad).

Köp båda 2 för 957 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna