Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tummen upp! Matematik kartläggning åk 7
Antal sidor
52
Utgivningsdatum
2016-07-19
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
300 x 210 x 3 mm
Vikt
165 g
SAB
Ta
ISBN
9789147115662
Tummen upp! Matematik kartläggning åk 7 (häftad)

Tummen upp! Matematik kartläggning åk 7

(2 röster)
Häftad Svenska, 2016-07-19
129
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tummen upp! Matematik kartläggning åk 7 innehåller övningar som är direkt kopplade till det centrala innehållet och de kunskapskrav som eleven ska ha uppnått i slutet av åk 9. Kunskapskraven är tydligt presenterade på varje sida i anknytning till uppgifterna. Uppgifterna är anpassade till nivån för åk 7.
Resultatet av uppgifterna visar vilka kunskaper eleven har, men sätter också fingret på vad de behöver arbeta vidare med.
Tummen upp! Matematik kartläggning åk 7 kan med fördel användas som underlag inför utvecklingssamtal och elevens individuella utvecklingsplan, och som en del av betygssättningen.

Läs mer
Det är viktigt att eleven själv är delaktig i sin kunskapsutveckling. För att vara det behöver eleven vara insatt i vad kunskapskraven innebär samt veta vilket eller vilka krav som prövas och vilken del i det centrala innehållet uppgiften handlar om. I Tummen upp! Matematik kartläggning åk 7 är kunskapskraven därför tydligt presenterade på varje sida i anknytning till uppgifterna och eleven ser vilken förmåga och del ur det centrala innehållet som prövas.
Självreflektion
För att uppmuntra eleverna till självreflektion avslutas varje område med en symbol med texten skriv in numren på de uppgifter där du ger dig själv Tummen upp. Upplägget innebär att eleverna hela tiden själva är delaktiga i bedömningen av sina kunskaper. Det hjälper till att synliggöra lärandet i klassrummet samtidigt som eleverna får en god insikt i sin egen kunskapsutveckling.
Resultatsammanställning
Elevens resultat visar på vilken kunskapsnivå hen ligger i förhållande till kunskapskraven och lägsta godkänd nivån i slutet av åk 9. Lärare och elev kan utifrån resultatet fokusera på och arbeta vidare med de områden som hen behöver träna mer på, och på så sätt få möjlighet att fylla eventuella kunskapsluckor. Det ger dessutom läraren ett tydligt underlag inför betygssättningen.
Längst bak i häftet finns en matris som visar var i häftet kunskapskraven prövas. Matrisen ger en samlad översikt över hur både läraren och eleven anser att kunskapskraven är uppnådda.
Facit med bedömningsstöd
För kostnadsfri nedladdning på liber.se finns dels ett vanligt facit till uppgifterna, dels ett facit med bedömningsstöd med exempel på autentiska elevsvar. Uppgifterna är formulerade så att eleverna ges möjlighet att uppvisa kunskaper för nivån E. En del övningar ger dock utrymme för eleverna att även uppvisa kunskaper för högre nivåer. Exempel på sådana svar ges i Facit med bedömningsstöd.
Tummen upp! Matematik Öva - Taluppfattning åk 7 ger dina elever träning i att utveckla sina matematiska kunskaper och förmågor inom taluppfattning och tals användning. Upplägget är att eleverna får mycket handledning på en från början enkel matematisk nivå. Då kan de fokusera på att utveckla tankesätt och strategier. På så sätt får de verktyg som de kan använda även på en lite mer komplex matematisk nivå.
Öva - Taluppfattning är ett material som passar utmärkt efter att du har kartlagt dina elever och identifierat vilka kunskapsluckor som finns. Dina elever blir handledda genom olika räknestrategier på ett tydligt och strukturerat sätt för att uppnå nivån för E. Längst bak i häftet finns en reflektionsmatris och möjlighet för dig som lärare att ge respons.
Övningarna är direkt kopplade till det centrala innehållet och de kunskapskrav som eleven lägst ska ha uppnått i slutet av åk 9. I innehållsförteckningen ser dina elever tydligt vad varje avsnitt handlar om och kunskapskraven är tydligt presenterade på varje sida i anknytning till övningarna. Uppgifterna är anpassade till nivån för åk 7.
Facit laddar du ner gratis.
Öva-materialen finns även för svenska, svenska som andraspråk och engelska åk 7. Dessutom finns kartläggningsmaterialen i Tummen upp! för flera andra ämnen och årskurser.

Om författarna
Sara Ramsfeldt är mellan- och högstadielärare i matematik och NO. Sara har på Stockholms universitets oc
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tummen upp! Matematik kartläggning åk 7
  2. +
  3. Tummen upp! Matematik Öva - Taluppfattning åk 7

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tummen upp! Matematik Öva - Taluppfattning åk 7 av Sara Ramsfeldt (häftad).

Köp båda 2 för 225 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Ramsfeldt