Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Frank Naturkunskap
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2017-09-05
Upplaga
3
Förlag
Liber
Medarbetare
Wahlberg, Sara (förf.)
Dimensioner
265 x 195 x 13 mm
Vikt
730 g
SAB
U
ISBN
9789147116041
Frank Gul Naturkunskap 1b (häftad)

Frank Gul Naturkunskap 1b

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-09-05
573
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Frank Gul Naturkunskap 1b Kan levereras innan julafton
Frank är en heltäckande serie i naturkunskap för gymnasium och vuxenutbildning, som passar alla. Texterna har till syfte att få eleverna medvetna om vilken betydelse naturvetenskaperna har för samhället och samhällsutvecklingen. Fokus ligger på miljö- och energifrågor samt på livsstil, och vad den betyder både för individen och för samhället. På perspektivsidorna finns gott om möjlighet till fördjupning och breddning. Variationen här är stor, med syfte att det alltid ska finnas någonting som väcker den enskilda elevens intresse.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Frank Naturkunskap är skriven med ett lättillgängligt språk för att passa alla elever. Texterna har till syfte att väcka intresse och att få eleverna medvetna om vilken betydelse naturvetenskaperna har för samhället och samhällsutvecklingen.

Komponenter
I serien ingår faktaböcker till kurserna Naturkunskap 1a1, 1b och 2 samt motsvarande digitalböcker. Lärarhandledningar, en till 1-böckerna och en till 2-boken, finns som nedladdningsbara filer. Till böckerna finns digitalt elevmaterial för att träna på basfakta. Till Frank Gul Naturkunskap 1b och Frank Blå Naturkunskap 1a1 finns också ett material för formativt arbete med Olof Procopé som författare. För de elever som läser kursen Naturkunskap 1a2 rekommenderar vi att de använder Frank Gul Naturkunskap 1b, som täcker både 1a1- och 1a2-kursen.

Upplägg
Böckerna är indelade i block, som kan läsas i vilken ordning som helst. I början anges vilka förmågor som blocket ska ge eleven möjlighet att utveckla samt det centrala innehåll som tas upp. I början av varje kapitel finns kunskapskraven samt en lista på de viktigaste begreppen. Begreppsförklaringarna ligger som marginaltexter inne i kapitlet, och här finns även ordförklaringar - allt för att underlätta läsning, inlärning och förståelse. Brödtexten är en grundtext som alla bör läsa. För fördjupning och breddning finns så kallade perspektivsidor, för de elever som är intresserade. Teman på dessa sidor kan även användas till grupparbeten. Kapitlen avslutas med uppgifter av olika kategorier.

Frank Blå Naturkunskap 1a1 50p för yrkesprogrammen
Frank Blå tar upp det vetenskapliga arbetssättet som är en förutsättning för att eleverna ska lära sig ett kritiskt förhållningssätt. Den andra delen handlar om frågor som rör miljön och hållbar utveckling, och hur vi ska lösa de problem som uppstår till följd av människans behov - nationellt och globalt. Boken avslutas med ett kapitel om sex och relationer, och de normer som ofta är knutna till sexualitet.
I tredje upplagan är fakta indelat i block, precis som Frank Gul och Frank Grön.
Frank Blå finns även som digitalbok.

Frank Gul Naturkunskap 1b 100 p för de studieförberedande programmen
Frank Gul inleder med ett block om det naturvetenskapliga arbetssättet som är en förutsättning för att eleverna ska lära sig ett kritiskt förhållningssätt. Därefter följer block 2 som handlar om ekologi, vårt behov av energi och andra naturresurser, och hur vi ska lösa de problem som uppstår till följd av dessa behov - nationellt och globalt. Block 3 handla om celler och genetik, och syftar till att eleverna ska förstå och därmed kunna få en inblick i de nya biotekniker som blir allt viktigare i vårt samhälle. I block 4 gör vi en djupdykning i det som mer berör enskilda individer: Hur påverkas man av gruppen, hur värjer man sig mot det som är mindre bra och hur blir man trygg i sin identitet och sin sexualitet? Vi tar här även upp kroppens olika system och hur man bäst sköter om dem för att hålla sig frisk och må bra.
Frank Gul finns även som digitalbok.

Frank Grön Naturkunskap 2 - en påbyggnad av Frank Gul Naturkunskap 1b
Frank Grön Naturkunskap 2 är indelad i fyra block. Det första bygger på och fördjupar den text i Frank Gul som handlar om det naturvetenskapliga arbetssättet. Nästa block tar upp materian i alla dess former, hur den har bilda
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Frank Gul Naturkunskap 1b
 2. +
 3. Frank Grön Naturkunskap 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Frank Grön Naturkunskap 2 av Gunnar Björndahl, Johan Castenfors, Sandra Dahlén, Birgitta Landgren, Robert Obing (häftad).

Köp båda 2 för 1173 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »
 • Biologi 1

  Janne Karlsson, Thomas Krigsman, Bengt-Olov Molander, Per-Olof Wickman, Gunnar Björndahl

 • Spira 1

  Gunnar Björndahl, Birgitta Landgren, Mikael Thyberg

 • Frank Blå Naturkunskap 1a1

  Robert Obing, Gunnar Björndahl, Johan Castenfors, Sara Wahlberg

 • Biologi 2

  Janne Karlsson, Thomas Krigsman, Bengt-Olov Molander, Per-Olof Wickman, Gunnar Björndahl