Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
J2000 Affärsjuridik
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2013-10-09
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 180 x 20 mm
Vikt
680 g
ISBN
9789147116232
J2000 Affärsjuridik Fakta & uppgifter (häftad)

J2000 Affärsjuridik Fakta & uppgifter

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad, Svenska, 2013-10-09
516
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
J2000 Affärsjuridik Fakta och uppgifter är avsedd för gymnasiekursen affärsjuridik. Den tar på ett roligt, intressant och strukturerat sätt upp juridikens grunder och ger rikligt med möjligheter till att öva förmågan att lösa affärsjuridiska problem. J2000 Affärsjuridik Fakta och uppgifter innehåller 14 kapitel uppdelade i fyra block, samt ett avsnitt om rättsfilosofi. Den nya upplagan är uppdaterad med bland annat nya lagar inom offentlig upphandling, ny lag mot diskriminering, lag mot skydd för så kallade visselblåsare och en ny dataskyddsförordning samt nya domstolar. Till upplaga 5 finns även en webbapp där eleverna interaktivt kan träna centrala begrepp.

Läs mer
KOMPONENTER
J2000 Affärsjuridik består av:
- en kombinerad fakta- och övningsbok
- en volym med utförliga kommentarer och lösningar (inklusive lagrum) till samtliga övningar och uppgifter i boken
- en nedladdningsbar lärarhandledning innehållande pedagogiska och metodiska undervisningstips, powerpoint-bilder, ett flertal rättsfall med övningsuppgifter, extrauppgifter/provuppgifter samt lösningar med mera
- en kostnadsfri webbapp där centrala begrepp kan tränas.
UPPLÄGG
Fakta
Faktadelarna inleds med små praktikfall och några fundera på-frågor inför läsningen av kapitlet. I anslutning till faktatexten finns förklarande exempel samt verkliga rättsfall som förtydligar och ger ökad praktisk förståelse. Exempel på affärsjuridiska dokument ger ytterligare praktisk koppling.
I den löpande texten görs också hänvisningar till lagparagrafer. I faktadelarna finns rikligt med marginalord där vanliga juridiska begrepp förklaras.
I slutet av varje kapitel finns förslag på relevanta hemsidor och lagar samlade under "Mer info" samt en kortfattad sammanfattning av innehållet i kapitlet.
Insprängda i kapitlen finns också praktiska råd under rubriken "Att tänka på" och "Tips från affärsjuristen". Löpande i texten har dessutom speciella faktarutor lagts in som fördjupar och ger ytterligare information.
Uppgifter
Uppgiftsdelarna inleds med rätt/fel-frågor för repetition och diskussion. Därefter följer juridiska frågeställningar som anknyter de väsentliga delarna av kapitlet. Här får eleverna träna att tillämpa och integrera fakta med den praktiska verkligheten. Dessutom finns uppgifter som innebär tolkning och upprättande av juridiska dokument.
I slutet av uppgiftsdelarna finns ett avsnitt under rubriken "Problem i företaget" med vanliga frågeställningar för en affärsjurist. Vidare hittar man under rubriken "Hur skulle du döma?" uppgifter som utgår från autentiska rättsfall, där man kan jämföra sin egen bedömning av fallet med det beslut som en domstol tagit. Slutligen finns under rubriken "Sök svaret" uppgifter där eleverna tränas i att hitta rätt lag och lagrum.
Innehåll
J2000 Affärsjuridik fördelar totalt fjorton kapitel på fyra block i boken:
Block 1: Verksamhetens juridiska grunder
1 Avtalsrätt
2 Affärsavtal och hyresavtal
3 Köprätt
4 Associationsrätt
5 Rättsordning och tvister
Block 2: Lån och betalningsansvar
6 Kredit- och panträtt
7 Utsökningsrätt
8 Konkursrätt
9 Skadeståndsrätt
Block 3: Skydd för marknad och miljö
10 Immaterialrätt
11 Marknadsrätt
12 Ansvar för produkt och miljö
13 Internationella regler och etik
Block 4: Arbetsrätt
14 Regler vid anställning
Bilaga: Rättsfilosofi - vad är rätt och vad är fel?

Välj tryckta böcker eller onlineböcker.

Om författarna
Jan-Olof Andersson och Cege Ekström är civilekonomer, samhällsvetare och lärare. De har skrivit ett flertal läromedel i ekonomi och juridik. Dan Ogvall är jurist och f.d. chefsrådman. Claes Pettersson är advokat och affärsjurist.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. J2000 Affärsjuridik Fakta & uppgifter
 2. +
 3. R2000 Redovisning 2 Faktabok

De som köpt den här boken har ofta också köpt R2000 Redovisning 2 Faktabok av Jan-Olof Andersson, Cege Ekström, Göran Lückander, Ola Stålebrink (häftad).

Köp båda 2 för 1016

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av J2000 Affärsjuridik Fakta & uppgifter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nöjd
  Emelie, 1 december 2016

  Innehåller såväl fakta som olika exempel och övningsuppgifter som är av relevant slag. Jag lärde mig mycket från denna bok.

 2. Affärsjuridik
  Hills, 24 mars 2016

  Det var fel i trycket på väldigt många ställen. Texten har färgat av sig.
  Annars lätt att läsa och tydliga förklaringarar.

 3. Jättenöjd!
  Katarina , 3 februari 2016

  Jag använder boken i kurs Handelsrätt och är nöjd med boken. Boken är indelad i kapitel som behandlar olika lagar. Förklaringarna är lätta att förstå, det finns exempel som hjälper också till att förstå det hela bättre. Jag kan bara rekommendera boken.

 4. Svår läst fel stavning

  Jag tycker inte denna bok är något bra lärobok efter som att den är svär läst ite alls många bra exempel och fler tal fel stavningar!.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om J2000 Affärsjuridik Fakta & uppgifter