Ekonomi för icke-ekonomer (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jobba smartare med karriären
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2014-11-04
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
246 x 176 x 16 mm
Vikt
526 g
SAB
Qb
ISBN
9789147116430
Ekonomi för icke-ekonomer (inbunden)

Ekonomi för icke-ekonomer

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2014-11-04
513
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
EKONOMI FÖR ICKE-EKONOMER har sedan den första upplagan gavs ut för mer än tio år sedan blivit något av ett standardverk för alla som vill förbättra sina kunskaper i ekonomi. I denna andra upplaga har innehållet och formen uppdaterats, men grundkonceptet, som har gjort boken så populär, är detsamma.
Alla medarbetare berörs av och påverkar företagets ekonomi. Därför behövs också kunskaper om ekonomi för att företagets styrning och utveckling ska kunna förbättras. Alla måste förstå ekonomi, även om man inte arbetar med det som sin dagliga huvudsyssla. Det är bakgrunden till att denna bok blev till och att den riktar sig till dig som inte är ekonom. Men budskapet riktar sig också till ekonomer som till exempel arbetar med redovisning, är säljare eller arbetar på bank, som behöver kunskaper om ekonomiska samband och beslut utanför sitt vanliga arbetsområde.
Avsikten med boken är att orientera dig i hur företagets ekonomi fungerar. Den förmedlar ett brett och generellt budskap om ekonomiska rapporter, företagsanalys, budgetering, kalkylering, investeringsanalys, kapitalbehov och finansiering. Beskrivningen är enkelt framställd, ofta med exempel som stöd. De olika kapitlen kan läsas oberoende av varandra, vilket betyder att du kan välja ut det som är mest angeläget beroende på den roll du har eller den situation du befinner dig i. Det betyder också att boken kan användas som en uppslagsbok som du vid behov kan gå tillbaka till för att friska upp minnet. Om författarna

Mikael Carlson, civ ek DHS och tidigare revisor och lärare inom företagsekonomi, är sedan 1988 verksam som konsult och utbildare inom ekonomistyrning och affärsutveckling i det egna företaget Promik AB. Han har varit ordförande för Sveriges Redovisningskonsulters Förbund samt för Nordic Accountant Federation. Han har skrivit flera böcker inom ekonomi, bl.a. "Ekonomi för chefer" (med Jonas Bernhardsson), och arbetar sedan över 20 år med utbildning av icke-ekonomer på både små och stora företag i Sverige och utomlands. Det är den erfarenheten som "Ekonomi för icke-ekonomer" vilar på.
Kontakta författaren på www.chefsutveckla.nu
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ekonomi för icke-ekonomer
  2. +
  3. Personalekonomi idag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Personalekonomi idag av Ulf Johansson, Anders Johrén (häftad).

Köp båda 2 för 882 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Carlson