Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kommunikativt ledarskap
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2014-09-11
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 15 mm
Vikt
393 g
SAB
Qbab
ISBN
9789147116546
Kommunikativt ledarskap (häftad)

Kommunikativt ledarskap

(6 röster)
Häftad Svenska, 2014-09-11
396
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I rollen som chef och ledare har man på det ena eller andra sättet såväl med individer och grupper som med organisationer att göra. För att kunna vara en effektiv ledare gäller därför att man har goda kommunikativa färdigheter och en förståelse av hur människor och grupper fungerar. Ett gott ledarskap kräver även erfarenhet samt reflektion över det egna ledarskapet och vad man eventuellt behöver förändra i detta. I den här boken förmedlas ett socialpsykologiskt perspektiv på och ges en överblick över olika typer av ledarskap och det som ledare allra oftast har att hantera, nämligen grupper och individer. Grupper och organisationer är komplicerade företeelser och i den här boken får läsaren, med hjälp av teorier och tillämpningar, råd och verktyg att hantera en komplex verklighet i ett nuvarande eller ett blivande ledarskap. Om författarna

Författarna har alla mångårig erfarenhet av grupp- och ledarutveckling, både i Sverige och utomlands (Europa, USA och Kina). De har också varit ledare inom olika verksamhetsområden.
Björn Nilsson är lektor i socialpsykologi och har skrivit ett flertal böcker om grupper, kommunikation och socialpsykologi. Han har också erfarenheter av chefskap från industrin, försvaret och högskola/universitet.
Jon Nilsson arbetar med ledarskapsutveckling inom "talent management" på Volvo Car Group och har från de senaste 16 åren erfarenheter av grupp- och ledarutveckling inom olika delar av företaget. Jon är ABLC-certifierad coach.
Niclas Pettersson arbetar med organisationsutveckling och förändringsledning inom Volvo Personvagnar och har under lång tid varit verksam med utveckling av individer, grupper och organisationer. Han är även certifierad GDQ- och ABLC-coach.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunikativt ledarskap
  2. +
  3. Distribuerat ledarskap och förbättringsarbete - - lärares och skolledares praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Distribuerat ledarskap och förbättringsarbete -... av Mette Liljenberg (häftad).

Köp båda 2 för 743 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna