Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Strategi är ett verb
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2014-08-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 12 mm
Vikt
299 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789147116553
Strategi är ett verb : en bok om smarta organisationer, beteende och hur framgång kan föda nedgång (häftad)

Strategi är ett verb : en bok om smarta organisationer, beteende och hur framgång kan föda nedgång

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-08-27
357
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Omvärlden förändras allt snabbare och organisationer måste kunna anpassa sig genom att aktivt tillämpa nytänkande och förändring. När strategin har omvandlats till aktivitet och beteende och blivit en del av organisationskulturen, finns stora möjligheter att nå konkurrensfördelar.

Läs mer
Den här boken ger förslag på hur ledare och medarbetare kan stärka beteenden som leder till reella resultat - och därigenom skapa en smart organisation med anpassningsförmåga och handlingskraft.
Genom att tillämpa lagarna om mänskligt beteende på strategi, kan vi bygga in förändring lika djupt i verksamheten som ekonomi, produktion och försäljning. Strategi är ett verb visar hur detta kan göras: hur strategier kan realiseras i praktiken.
Sagt om boken:
"Boken ger en tankeställare om hur viktigt själva realiserandet av strategin är - att det är de anställdas beteenden som är grunden för företagets framgång."
Magnus Teeling, CFO, Björn Borg
"Är strategi ett verb? Knappast, men titeln och bokens innehåll lyfter upp just aktivitetens betydelse för verksamhetens utveckling. När strategin har blivit beteenden har den också blivit en del av kulturen - ett engagemang som skapar en konkurrensfördel."
Lena Dalenius, VP Head of HR, Telia Sverige
"Ett bra feedback-klimat säkrar förstärkning av beteenden som ger önskvärda resultat -detta är strategiskt arbete. Läs den här boken och öka din kompetens i dag!"
Jan Germundsson, VP Industrial Partnerships, SAAB Aeronautics
"Tänkvärt för den som är ansvarig för strategi- och förändringsarbete."
Bo Eriksson, SVP Munksjö

Om författarna
Pontus Wadström är grundare av A Real Movement. A.R.M. genererar, sprider och applicerar kunskap om hur organisationer kan bli bättre på att realisera strategi, genomföra av förändringar och skapa ett innovativt klimat. Pontus är doktorand inom strategi och förändring vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, samt civilekonom och beteendevetare från Linköpings universitet. Han är verksam som rådgivare, konsult och utbildare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Strategi är ett verb : en bok om smarta organisationer, beteende och hur framgång kan föda nedgång
 2. +
 3. Strategi : arenan, affären, arbetssätten, ansvaret, avsikten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Strategi : arenan, affären, arbetssätten, ansva... av Pontus Wadström, Svante Schriber, Robin Teigland, Matti Kaulio (häftad).

Köp båda 2 för 823 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Strategi är ett verb : en bok om smarta organisationer, beteende och hur framgång kan föda nedgång. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärt på flera sätt
  Oskar, 8 april 2017

  Roligt att byta perspektiv på strategin som produkt och/eller dokument genom en målande beskrivning.
  Saknar en något rödare tråd i boken för att den ska få ett högre betyg.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pontus Wadström

 • Strategi : arenan, affären, arbetssätten, ansvaret, avsikten

  Pontus Wadström, Svante Schriber, Robin Teigland, Matti Kaulio

  Ett nutida nordiskt perspektiv på strategi Boken ger en ny och fördjupad förståelse för strategi genom att lyfta fram fem centrala aspekter - Arenan, Affären, Arbetssätten, Ansvaret och Avsikten. Läs mer Den som vill veta vad som gör organisatione...