Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Att arbeta med företagsanalys
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2014-07-31
Upplaga
7
Förlag
Liber
Dimensioner
246 x 171 x 20 mm
Vikt
554 g
SAB
Qbc
ISBN
9789147116805
Att arbeta med företagsanalys : analysmetoder för att upptäcka varningssignaler och styra mot uppställda mål (inbunden)

Att arbeta med företagsanalys : analysmetoder för att upptäcka varningssignaler och styra mot uppställda mål

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2014-07-31
570
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att arbeta med företagsanalys : analysmetoder för att upptäcka varningssignaler och styra mot uppställda mål Kan levereras innan julafton
I alla företag är lönsamhet ett av de viktigaste målen, eftersom detta skapar stabilitet och resurser för tillväxt. Att skapa lönsamhet blir därför ett av företagsledningens främsta ansvarsområden.

I detta arbete krävs att effektiva och tydliga metoder används för att bekräfta att utvecklingen leder mot målen och för att fånga upp varningssignaler som kräver motåtgärder.

De företag som lyckas bäst sin analys och styrning kommer att bli de mest stabila och lönsamma i framtiden. Den här boken behandlar generella analysmetoder som kan användas av de flesta företag för att upptäcka varningssignaler och styra mot uppställda målsättningar.

Tyngdpunkten i boken ligger på redovisningsbaserade metoder som nyckeltals- och kassaflödesanalys samt olika sambandsmodeller för simulering och strategiska beslut.

Boken riktar sig till företagsledare, controllers och ekonomiska rådgivare samt till studenter på universitets- och högskolenivå. Den kan dessutom fungera som en uppslagsbok för ekonomiska bedömare som inte regelbundet arbetar med företagsanalys.

Boken har fått en bred användning både inom näringslivet och på universitet och högskolor, och har sedan första upplagan fortlöpande uppdaterats med bland annat analys via responstabeller, en vidareutveckling av Dupont-modellen och kombinationstabeller för nyckeltalsanalys.

Om författaren
Mikael Carlson är civilekonom DHS och har varit verksam som lärare i företagsekonomi och revisor. Sedan 1988 verksam som konsult inom ekonomistyrning och affärsutveckling i det egna företaget Promik AB. Han har ett flertal styrelseuppdrag och en bred erfarenhet av managementutbildning inom både mindre och börsnoterade bolag i Sverige och utomlands, och har skrivit flera böcker och artiklar inom området.

Mikael Carlson har även ingått i referensgruppen för BAS Nyckeltal samt varit ordförande i den svenska branschorganisationen Sveriges Redovisningskonsulters Förbund (SRF) och i det internationella samarbetsorganet Nordic Accountant Federation (NAF).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att arbeta med företagsanalys : analysmetoder för att upptäcka varningssignaler och styra mot uppställda mål
  2. +
  3. Ekonomi för chefer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ekonomi för chefer av Mikael Carlson, Jonas Bernhardsson (inbunden).

Köp båda 2 för 995 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Carlson