Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Aktivt ägarskap
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2014-06-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
236 x 165 x 22 mm
Vikt
727 g
SAB
Qba
ISBN
9789147116829
Aktivt ägarskap : grunden för framgångsrika företag (häftad)

Aktivt ägarskap : grunden för framgångsrika företag

Häftad Svenska, 2014-06-12

Slutsåld

Ägarledda företag är en mycket viktig del av svenskt näringsliv, men de möter allt hårdare utmaningar, inte minst i form av global konkurrens. I dessa företag har ägarna traditionellt varit aktiva i sina operativa roller, men det räcker inte längre. Nu ställs det nya krav på ett aktivt styrelsearbete och ett aktivt ägarskap - det blir en förutsättning för framgång. Den här inspirerande och praktiska boken innehåller en rad verktyg för att öka samtalen mellan ägare och styrelse samt för att få fler ägare att prioritera "ägarfrågorna". Den lyfter också fram inspirerande exempel på vad ett aktivt ägarskap och en framgångsrik ägarstyrning innebär.

Läs mer
Genom att ägarna tar ett ansvar för att prioritera "ägarfrågorna" och skapa bästa möjliga förutsättningar för sin styrelse och sin vd/ledning, skapas förutsättningar för högre tillväxt, bättre lönsamhet och längre livslängd för företaget.
"Aktivt ägarskap" vänder sig i första hand till ägare, styrelseledamöter, vd och ledningsgrupp i ägarledda företag och i andra hand till olika former av partners och rådgivare till dessa företag.

Om författarna
Roland Dansell är marknadsområdeschef för Grant Thornton i Stockholm. Han har tidigare arbetat som revisor och även under en period som aktiv styrelseledamot i ägarledda företag. Han är medförfattare till flera böcker inom styrelsearbete och föreläser regelbundet på olika styrelse- och vd-seminarier.
Annika Hall är docent i företagsekonomi och affärsrådgivare på Grant Thornton. Genom forskning och rådgivning är hon väl insatt i de ägarledda företagens speciella utmaningar. Hon är författare och medförfattare till böcker om ägar- och vd-skiften, ämnen som hon även föreläser om.
Satish Sen, som drivit flera egna företag, har de senaste åren arbetat med ägarledda företag kring ägar- och styrelsefrågor. Han är även medförfattare till böcker i hur styrelsearbetet kan förbättras.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna