Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tjänstelogik för offentlig förvaltning
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2014-08-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 13 mm
Vikt
327 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789147116843
Tjänstelogik för offentlig förvaltning : en bok för förnyelsebyråkrater (häftad)

Tjänstelogik för offentlig förvaltning : en bok för förnyelsebyråkrater

Häftad Svenska, 2014-08-27
317
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Hur kan den svenska offentliga sektorn bli ännu bättre, mer relevant och ändamålsenlig? I den här boken introduceras den nya tjänstelogiken som ett sätt att förstå, förklara och utveckla offentliga tjänster. Att skillnaden är stor mot den varulogik som i hög grad hittills har präglat förvaltningen är ett genomgående tema som utförligt förklaras och illustreras. I bokens sista del ges konkreta förslag på hur tjänstelogiken kan användas för att underlätta för medborgarna.

Läs mer
Sagt om boken:
"Ifall politiker, chefer och andra tar till sig bokens budskap - om de inser att offentlig verksamhet följer en annan logik än den vid varuproduktion - då kommer de att sluta styra som i Fords bilfabriker för 100 år sedan. Kvaliteten, effektiviteten och tilliten till världens mest välutbildade förvaltning kommer att öka."
- Lars Stigendal, föreläsare, författare och konsult med mångårig erfarenhet av verksamhetsutveckling, bl.a. från Verket för förvaltningsutveckling (Verva)

Om författarna
Författarna, Johan Quist (@drquist) och Martin Fransson (@drfransson), är verksamma vid Centrum för tjänsteforskning, CTF, vid Karlstad universitet (ctf.kau.se), ett internationellt ledande forskningscenter med fokus på värdeskapande genom tjänster. Sedan 1990-talet har de arbetat med den gemensamma agendan att utveckla den svenska statsförvaltningen. Vid sidan om forskningen är de flitigt anlitade som föreläsare och rådgivare i utredningar om offentlig förvaltning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tjänstelogik för offentlig förvaltning : en bok för förnyelsebyråkrater
  2. +
  3. Tjänstelogik i välfärden - En modell för samskapande mellan professionella med barnet i fokus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tjänstelogik i välfärden - En modell för samska... av Cecilia Böhme, Anna Ekelund, Kerstin Karlin, Ola Lindskog, Katarina Sjödin (häftad).

Köp båda 2 för 595 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna