Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2015-10-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
220 x 160 x 15 mm
Vikt
340 g
SAB
Qbab
ISBN
9789147116881
Framtidens ledare : att identifiera, finna och rekrytera (inbunden)

Framtidens ledare : att identifiera, finna och rekrytera

Inbunden Svenska, 2015-10-27
254
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
7 av 10 koncernchefer ser den framtida ledarförsörjningen som företagets mest kritiska utmaning! Den här boken hjälper verksamheter att identifiera, finna och rekrytera framtidens ledare.

Läs mer
Boken beskriver de krav som finns på den framtida ledaren och hur man använder den kunskapen vid en professionell rekryteringsprocess - baserad på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Ett avsnitt om Talent Management (TM) visar hur man rekryterar talanger med ledarpotential tidigt i deras karriär - för att få rätt person på rätt plats vid rätt tillfälle.
Framtidens ledare vänder sig till alla som arbetar med chefsrekrytering: konsulter, HR-personal och inte minst operativa chefer som har det yttersta ansvaret för att organisationen tillförs ledare som kan möta framtidens utmaningar. Boken lämpar sig också för utbildningar i HR och ledarskap vid universitet och högskolor.
Sagt om boken
"Ledarförsörjning är helt avgörande för framtidens företag. Framgång kan blixtsnabbt bli motgång. "Framtidens Ledare" är helt enkelt ett måste för den som har ett ansvar för ledarförsörjning i en organisation."
Michaël Berglund, Chefsrekryterare, Michaël Berglund Executive Search AB

"Enkelt och översiktligt om de utmaningar företag och organisationer ställs inför när det gäller att hitta ledare och utveckla talang. Mer checklistor än management-mumbo jumbo."
Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare

"Författarna beskriver mycket koncist de utmaningar framtidens ledare står inför och ger handfasta råd till både rekryterare och chefer som vill fördjupa sitt ledarskap."
Helena Wessman, Konserthuschef / General Manager Berwaldhallen - Sveriges Radios Symfoniorkester - Radiokören

Om författarna
Lars-Olof Tunbrå är civilingenjör och marknadsekonom. Har lång erfarenhet från olika chefspositioner inom näringslivet. Från mitten av 1990-talet chefsrekryterare vid International Search Partners AB. Författare till boken Psykopatiska Chefer. Lars-Olof Tunbrå är medlem i och auktoriserad av ESK - Föreningen Sveriges Executive Search Konsulter.
Helena T Wennerhill är civilekonom och certifierad Mastercoach ICF (International Coach Federation). Arbetar som coach och organisationskonsult. Är en av de första professionella coacherna i Sverige och har i egen verksamhet, Viva Coaching AB, sedan slutet av 1990-talet utbildat chefer och ledare i coachande ledarskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Framtidens ledare : att identifiera, finna och rekrytera
  2. +
  3. Personalvetenskapliga perspektiv på lön och belöning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Personalvetenskapliga perspektiv på lön och bel... av Ylva Ulfsdotter Eriksson, Bengt Larsson, Petra Adolfsson (häftad).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Psykopatiska chefer

    Lars-Olof Tunbrå

    Ny utvidgad upplaga! Psykopatiska chefer är den första svenska boken om psykopatiskt beteende i arbetslivet. Den ger grundläggande kunskaper om hur man kan upptäcka psykopater, hur man kan agera för att fånga upp dem i rekryteringssituationer elle...

Bloggat om Framtidens ledare : att identifiera, finn...