Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Driva Eget 25 sätt att bli en bättre chef
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2015-05-26
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 134 x 7 mm
Vikt
165 g
ISBN
9789147117116
Driva Eget: 25 sätt att bli en bättre chef (häftad)

Driva Eget: 25 sätt att bli en bättre chef

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2015-05-26

Slutsåld

Att leda andra människor är en färdighet som man måste lära sig och ständigt träna på. I den här boken delar Malin Trossing, en av Sveriges mest uppskattade ledarskapsexperter, med sig av sina erfarenheter i 25 tips som hon samlat på sig under sina år som chef, utbildare och rådgivare. Boken är en av flera i en serie handböcker för företagare, som är ett samarbete mellan Liber och tidskriften Driva Eget.Att leda andra människor är en färdighet som man måste lära sig och ständigt träna på. I den här boken delar Malin Trossing, en av Sveriges mest uppskattade ledarskapsexperter, med sig av sina erfarenheter i 25 tips som hon samlat på sig under sina år som chef, utbildare och rådgivare. Boken är en av flera i en serie handböcker för företagare, som är ett samarbete mellan Liber och tidskriften Driva Eget.

Läs mer
Ett bra ledarskap lönar sig och ett dåligt ledarskap kostar pengar. Så enkelt är det. Därför är det här en viktig bok för dig som vill utveckla ditt företag och få både verksamheten och dina medarbetare att växa. Tydligt, lättsamt och användbart är författarens ledord, oavsett om hon skriver böcker, föreläser eller coachar. Låt boken finnas där och göra ditt liv som chef och företagare lite enklare.
Missa inte de övriga handböckerna i serien Driva Eget. Redan nu finns dessa titlar:
- "92 sätt att sänka skatten" av Anders Andersson
- "22 sätt att sälja bättre" av Ulla-Lisa Thordén
- "49 sätt att öka lönsamheten" av Mikael Carlson
Under 2015/16 kommer ytterligare titlar i serien.
Alla böckerna i serien Driva Eget har ett konkret och direkt användbart innehåll - så att man snabbt kan ta till sig de råd som passar den egna verksamheten. Lönsam läsning för företagare men också för ledningsgrupper samt för alla som på något sätt arbetar med små och medelstora företag, som exempelvis styrelseledamot, revisor, konsult eller rådgivare på bank.

"[...] På 128 lättlästa sidor lyckas Malin Trossing i ett fysiskt smidigt format att nästan komplett beskriva chefskapets utmaningar. Hennes teknik är att inte fördjupa sig för mycket i psykologiska resonemang eller företagsekonomiska teorier. Kvar har blivit 25 handfasta kapitel som tar fasta på chefen som person, vilka situationer hen kan möta och de verktyg hen har till sitt förfogande under olika faser i ett företags/en organisations utveckling. [...] Särskilt intressanta är kapitlen om förändringsarbete, medarbetarskap och motivation/mål. Ett antal tydliga och klargörande tabeller, kurvor, skisser och punktlistor kompletterar och förtydligar verksamt. Varje avsnitt avslutas med ett kort "Att fundera på". Till bokens förtjänster hör litteraturlistan som indelas i att leda sig själv, andra eller grupper."
BTJ-häftet nr 16, 2015 Lektör Uno Nilsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Malin Trossing

  • Våga leda modigare!

    Malin Trossing

    Boken är nominerad till tävlingen Årets ledarskapsbok 2012! (Personal- & Ledarskapstidningen) - Vill du bli en modigare ledare? - Vill du ha modigare medarbetare i din organisation? - Funderar du på varför det är svårare att vara modig i vissa org...

  • Våga leda med hjärnan : Hjärnforskningen ger nya perspektiv på ledarskap

    Malin Trossing

    Varför agerar och reagerar vi som vi gör? Varför upplever vi stress och varför är det så svårt med förändring? Vad krävs för att öka både min egen och medarbetarnas motivation? De flesta ledare har någon gång brottats med frågor som de här, men de...