Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2016-11-21
Upplaga
2
Förlag
Liber
Medarbetare
Jönsson, Karin (förf.) / Jönsson, Karin (red.)
Dimensioner
210 x 150 x 11 mm
Vikt
290 g
SAB
Eaaca
ISBN
9789147117192
Bygga broar och öppna dörrar : att läsa, skriva och samtala om texter i förskola och skola (häftad)

Bygga broar och öppna dörrar : att läsa, skriva och samtala om texter i förskola och skola

(3 röster)
Häftad Svenska, 2016-11-21
319
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Boken diskuterar och problematiserar skilda perspektiv på det språk- och kunskapsarbete som sker tillsammans med barnen i förskola och skolan. Författarna visar hur barn kan få arbeta som kodknäckare, meningsskapare, textbrukare och kritiska analytiker. Boken hjälper läraren att förstå hur man både kan bygga broar till barns språk- och textvärldar och öppna dörrar för barn att göra nya erfarenheter och möta nya textvärldar.

Läs mer
Denna nya upplaga är uppdaterad enligt Lgr 11 och innehåller också ett helt nytt kapitel om hur barns berättande idag tar sig nya former. De digitala hjälpmedlen förändrar sättet barnen skriver och kommunicerar på och det behöver skolan förhålla sig till.
Boken riktar sig framför allt till studenter vid lärarutbildningen och till lärare i förskola och skolans tidiga år. Fokus i boken ligger på svenskämnena, men kan med fördel läsas av alla lärare som är verksamma inom förskola och skola.

Om författarna
Bokens huvudredaktör Karin Jönsson är universitetslektor i svenska med didaktisk inriktning vid Malmö högskola. Medförfattarna har alla gedigna kunskaper inom sina specialområden och har undervisat vid olika högskolor och universitet. Flera har lång erfarenhet som lärare i grundskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bygga broar och öppna dörrar : att läsa, skriva och samtala om texter i förskola och skola
  2. +
  3. Digitalisering i förskolan på vetenskaplig grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Digitalisering i förskolan på vetenskaplig grund av Susanne Kjällander, Bim Riddersporre (inbunden).

Köp båda 2 för 738 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »