Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Problemorienterad gynekologi och obstetrik, bok med eLabb
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2014-08-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 180 x 30 mm
Vikt
1171 g
SAB
Vgaa
ISBN
9789147117253
Problemorienterad gynekologi och obstetrik (bok med eLabb) (inbunden)

Problemorienterad gynekologi och obstetrik (bok med eLabb)

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-08-06
1123
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Problemorienterad gynekologi och obstetrik är utgångspunkten ett kliniskt presenterat symtom eller problem som föranleder ett läkarbesök. Bokens kapitel följer en tydlig struktur där problemet inleder beskrivningen, varefter författarna presenterar differentialdiagnostiska överväganden inklusive anamnes, undersökning, behandling och slutligen ett eller flera fördjupningsavsnitt. Syftet är att efterlikna den kliniska situationen då patienter i allmänhet inte söker för en i förväg känd diagnos utan för ett symtom.

Läs mer
Boken följer core curriculum för grundutbildningen av läkare och har en tydlig förankring i grundvetenskaperna. Den återspeglar också de nationella målen för den nya sexåriga legitimationsgrundande läkarutbildningen. Fokus ligger på handläggning av vanliga medicinska tillstånd och initial handläggning av potentiellt livshotande tillstånd, vilka ofta förekommer inom obstetrik och gynekologi.
Denna andra upplaga har genomgått en genomgripande revision. Dispositionen är densamma, men vissa kapitel har slagits ihop och det har tillkommit kapitel om graviditetens fysiologi, vulvasmärta, könsdysfori, trötthet under graviditet och förlossningsbristningar.
Boken vänder sig i första hand till studerande på läkarprogrammet men är även lämplig för nylegitimerade läkare och, i vissa delar, för barnmorskestuderande.

Om författarna
Specialister i obstetrik och gynekologi från hela Sverige har bidragit till bokens innehåll.
- Marie Bixo, professor och överläkare, Institutionen för klinisk vetenskap, obstetrik och gynekologi, Umeå universitet, och Centrum för obstetrik och gynekologi Västerbotten, Norrlands universitetssjukhus, Umeå.
- Inger Sundström Poromaa, professor och överläkare, Institutionen för kvinnors och barns hälsa, Uppsala universitet, och Kvinnokliniken, Uppsala akademiska sjukhus, Uppsala.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Problemorienterad gynekologi och obstetrik (bok med eLabb)
 2. +
 3. ObGyn

De som köpt den här boken har ofta också köpt ObGyn av Mats Brännström, Kristina Gemzell Danielsson, Henrik Hagberg, Britt-Marie Landgren, Karel Marsâl (häftad).

Köp båda 2 för 1719 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Problemorienterad gynekologi och obstetrik (bok med eLabb). Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tyvärr. Köp de två andra.
  Snart läkare, 27 december 2020

  Hade stora förhoppningar men inte nöjd.
  Denna bok räcker inte som inläsning inför tentamen eller under klinikplacering. Läser inför sista tentamen nu och har upprepade gånger fått läsa antingen på internet eller slå upp i de andra böckerna jag till slut köpte. Var väldigt hoppfull att jag besparat mig att köpa två separata böcker. Skaffade de två separata efter att jag skaffat denna. Dessvärre är informationen i denna alldeles för kort och upplägget efter symptom gör boken ohanterlig för ... Läs hela recensionen

 2. Helt ok, lite väl tunn
  Läkarstudent, 21 februari 2020

  Det är positivt att boken utgår från symptom, då kan man snabbt orientera sig i de vanligaste problemen och frågeställningarna inom obgyn. Dock känns boken överlag lite väl tunn och fördjupningsavsnitten är inte särskilt djupa alls. Tveksamt om core curriculum på läkarprogrammet verkligen täcks in med denna bok.

  Jag skulle istället rekommendera motsvarande böcker i ämnet från Studentlitteratur, fastän det blir lite dyrare.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Gynekologi

  Torbjörn Bäckström, Preben Kjølhede, Britt-Marie Landgren, Sonia Andersson, Stefan Arver

  I Gynekologi förmedlar ett stort antal av landets främsta specialister de grundläggande kunskaperna i ämnet liksom undersökning, diagnostik och handläggning av olika gynekologiska tillstånd. Boken tar fasta på vikten av kritisk granskning av medic...

 • Klimakteriet - En uppdatering

  Anna-Clara Spetz Holm, Lena Jonasson, Mats Hammar, Stefan Arver, Marie Bixo

  Denna bok handlar om övergångsåldern. Den tar upp de symptom och metabola förändringar som förekommer samt hur man kan behandla dem. Den tar även upp risker och fördelar med systemisk och lokal hormonbehandling men också andra alternativa behandli...