Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Problemorienterad gynekologi och obstetrik, bok med eLabb
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2014-08-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 180 x 30 mm
Vikt
1171 g
SAB
Vgaa
ISBN
9789147117253
Problemorienterad gynekologi och obstetrik (bok med eLabb) (inbunden)

Problemorienterad gynekologi och obstetrik (bok med eLabb)

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-08-06
1061
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I Problemorienterad gynekologi och obstetrik är utgångspunkten ett kliniskt presenterat symtom eller problem som föranleder ett läkarbesök. Bokens kapitel följer en tydlig struktur där problemet inleder beskrivningen, varefter författarna presenterar differentialdiagnostiska överväganden inklusive anamnes, undersökning, behandling och slutligen ett eller flera fördjupningsavsnitt. Syftet är att efterlikna den kliniska situationen då patienter i allmänhet inte söker för en i förväg känd diagnos utan för ett symtom.

Läs mer
Boken följer core curriculum för grundutbildningen av läkare och har en tydlig förankring i grundvetenskaperna. Därmed förbereder den studenten väl inför allmäntjänstgöringen (AT). Fokus ligger på handläggning av tillstånd som man ofta träffar på i primärvården samt på initial handläggning av potentiellt livshotande tillstånd.
Med boken följer eLabbet där studenten kan träna på beslutsfattande genom att praktiskt handlägga ett större antal realistiska interaktiva patientfall som utgår från patienter med olika kliniska symtom och problem. De interaktiva kunskapsfrågorna ger också möjlighet att träna på bokens innehåll och testa kunskaperna inom gynekologi och obstetrik.
Specialister i obstetrik och gynekologi från hela Sverige har bidragit till boken och eLabbet. Boken vänder sig i första hand till studerande på läkarprogrammet men är även lämplig för AT-läkare och barnmorskestuderande.

Om författarna
Huvudredaktörer för boken är Marie Bixo och Torbjörn Bäckström, professorer och överläkare på institutionen för klinisk vetenskap, obstetrik och gynekologi vid Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Problemorienterad gynekologi och obstetrik (bok med eLabb)
 2. +
 3. Gynekologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gynekologi av Per Olof Janson, Britt-Marie Landgren (inbunden).

Köp båda 2 för 1767 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Problemorienterad gynekologi och obstetrik (bok med eLabb). Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tyvärr. Köp de två andra.
  Snart läkare, 27 december 2020

  Hade stora förhoppningar men inte nöjd.
  Denna bok räcker inte som inläsning inför tentamen eller under klinikplacering. Läser inför sista tentamen nu och har upprepade gånger fått läsa antingen på internet eller slå upp i de andra böckerna jag till slut köpte. Var väldigt hoppfull att jag besparat mig att köpa två separata böcker. Skaffade de två separata efter att jag skaffat denna. Dessvärre är informationen i denna alldeles för kort och upplägget efter symptom gör boken ohanterlig för ... Läs hela recensionen

 2. Helt ok, lite väl tunn
  Läkarstudent, 21 februari 2020

  Det är positivt att boken utgår från symptom, då kan man snabbt orientera sig i de vanligaste problemen och frågeställningarna inom obgyn. Dock känns boken överlag lite väl tunn och fördjupningsavsnitten är inte särskilt djupa alls. Tveksamt om core curriculum på läkarprogrammet verkligen täcks in med denna bok.

  Jag skulle istället rekommendera motsvarande böcker i ämnet från Studentlitteratur, fastän det blir lite dyrare.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Klimakteriet - En uppdatering

  Anna-Clara Spetz Holm, Lena Jonasson, Mats Hammar, Stefan Arver, Marie Bixo

  Denna bok handlar om övergångsåldern. Den tar upp de symptom och metabola förändringar som förekommer samt hur man kan behandla dem. Den tar även upp risker och fördelar med systemisk och lokal hormonbehandling men också andra alternativa behandli...