Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Problemorienterad gynekologi och obstetrik, bok med eLabb
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2014-08-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 180 x 30 mm
Vikt
1171 g
SAB
Vgaa
ISBN
9789147117253
Problemorienterad gynekologi och obstetrik (bok med eLabb) (inbunden)

Problemorienterad gynekologi och obstetrik (bok med eLabb)

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2014-08-06
868
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Problemorienterad gynekologi och obstetrik är utgångspunkten ett kliniskt presenterat symtom eller problem som föranleder ett läkarbesök. Bokens kapitel följer en tydlig struktur där problemet inleder beskrivningen, varefter författarna presenterar differentialdiagnostiska överväganden inklusive anamnes, undersökning, behandling och slutligen ett eller flera fördjupningsavsnitt. Syftet är att efterlikna den kliniska situationen då patienter i allmänhet inte söker för en i förväg känd diagnos utan för ett symtom.

Läs mer
Boken följer core curriculum för grundutbildningen av läkare och har en tydlig förankring i grundvetenskaperna. Därmed förbereder den studenten väl inför allmäntjänstgöringen (AT). Fokus ligger på handläggning av tillstånd som man ofta träffar på i primärvården samt på initial handläggning av potentiellt livshotande tillstånd.
Med boken följer eLabbet där studenten kan träna på beslutsfattande genom att praktiskt handlägga ett större antal realistiska interaktiva patientfall som utgår från patienter med olika kliniska symtom och problem. De interaktiva kunskapsfrågorna ger också möjlighet att träna på bokens innehåll och testa kunskaperna inom gynekologi och obstetrik.
Specialister i obstetrik och gynekologi från hela Sverige har bidragit till boken och eLabbet. Boken vänder sig i första hand till studerande på läkarprogrammet men är även lämplig för AT-läkare och barnmorskestuderande.

Om författarna
Huvudredaktörer för boken är Marie Bixo och Torbjörn Bäckström, professorer och överläkare på institutionen för klinisk vetenskap, obstetrik och gynekologi vid Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Problemorienterad gynekologi och obstetrik (bok med eLabb)
  2. +
  3. Obstetrik och gynekologi - För sjuksköterskor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Obstetrik och gynekologi - För sjuksköterskor av Christer Borgfeldt, Ingela Sjöblom, Helena Strevens, Anne-Marie Wangel (häftad).

Köp båda 2 för 1238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Problemorienterad gynekologi och obstetri...