Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Idrott och hälsa 7-9
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2015-07-29
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 174 x 12 mm
Vikt
477 g
SAB
Rb
ISBN
9789147117369

Idrott och hälsa 7-9

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-07-29

Slutsåld

Ett läromedel i ämnet idrott och hälsa där eleverna får bekanta sig med alla de aspekter som ämnet innehåller idag. Tyngdpunkten ligger dels på att koppla samman teori och praktik, dels på förmågan att planera och värdera den egna fysiska aktiviteten. För att stötta eleverna i detta arbete innehåller boken tips på hur de kan planera och utvärdera dessa fysiska aktiviteter.
I Idrott och hälsa 7-9 finns det plats för teori. Hur fungerar kroppen? Hur påverkar kosten oss? Hur ska jag tänka för att rörelse ska bli en naturlig del av min vardag? I anslutning till kapitel som berör träning och friluftsliv så fokuserar också boken på skador och nödsituationer som kan uppstå i samband med aktiviteterna samt hur dessa kan förebyggas.

Boken delas in i kapitel utifrån ämnets centrala innehåll och varje kapitel är kopplat till en av de fyra förmågor som finns i läroplanen (Lgr11).
Kapitel 1 Idrott och hälsa
Kapitel 2 Kost och hälsa
Kapitel 3 Anatomi och fysiologi
Kapitel 4 Träning och träningsplanering
Kapitel 5 Skador, förebyggande och omhändertagande
Kapitel 6 Mental träning
Kapitel 7 Friluftsliv
Kapitel 8 Hantera nödsituationer
Kapitel 9 Musik, rörelse och dans
Kapitel 10 Kroppsideal och dopning
Kapitel 11 Idrotten och samhället
Kapitel 12 En hjälp på vägen

I det avslutande kapitlet finns det tips på hur eleven själv kan planera sin träning utifrån de förmågor hen har skaffat sig genom bokens gång.
I anslutning till varje kapitel finns lämpliga övningar i form av uppgifter och diskussionsunderlag. Här ges utrymme för eleven att reflektera utifrån läroboken och det praktiska innehållet i lektionerna. Dessutom finns det specifika uppgifter i kapitlet där eleverna arbetar med någon av läroplanens fyra förmågor. Läromedlet är en källa för fakta och för reflektion.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • SOS Geografi 7-9

    Mikael Gardestrand Bengtsson, Lars Lindberg

    Psst! Boken finns även i ett Blended-paket Boken och Digital elevlicens kan beställas förmånligt tillsammans i ett paket för skolor. Beställ då 9789147150007 SOS Geografi 7-9 med Digital (elevlicens). SOS för en klokare framtid Samhällsfrågorna bl...

  • Geografi 1 och 2

    Peter Östman, Mikael Gardestrand Bengtsson

    För att skapa motivation och intresse för geografiämnet står eleverna i centrum vid framtagningen av Geografi, mer känt som Östmans Geografi. Läromedlet som ger dina elever en god grund att stå på i sina ämnesstudier. För att skapa motivation och ...