Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Amici
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2015-07-28
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 190 x 10 mm
Vikt
467 g
SAB
Fi
ISBN
9789147117734
Amici Kursbok - Italienska för nybörjare (häftad)

Amici Kursbok - Italienska för nybörjare

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-07-28
567
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Siamo tutti Amici! Amici är ett läromedel för italienska 1 på gymnasiet och inom vuxenutbildningen. Ett aptitligt och lättanvänt läromedel i 13 kapitel där du både får grunderna i språket och mycket information om Italien.

Läs mer
Amici är en nybörjaritalienska för italienska 1, skriven enligt GY2011. Det är ett aptitligt och lättanvänt läromedel med 13 kapitel, där vi knyter nya bekantskaper, går på café, restaurang och shoppingrundor. Vi deltar i familjediskussioner, pratar om mode, skolor, jobb och mycket mer. Vi besöker städer och regioner runtom i Italien. De många texterna, dialogerna och bilderna ger möjlighet att utveckla kunskaperna både i italienska språket och om Italiens kultur- och samhällsliv.

Varje kapitel innehåller flera texter och gott om blandade övningar att göras enskilt, i par eller grupp. Uppgifterna varierar mellan styrd struktur och friare, kreativa uppgifter. Har finns också Esercizi computer där eleverna söker information, besöker italienska hemsidor, tittar på filmsekvenser, gör virtuella besök osv., allt för att i egen takt kunna utforska både italienskan och Italien. Den röda tråden i boken är inspiration. Vackra bilder och post-it-lappar med fakta inspirerar hela tiden till att ta reda på mer. Texterna, dialogerna och språknivån fokuserar på den italienska vardagen och ger samtidigt en inblick i likheter och skillnader mellan Sverige och Italien. Till varje kapitel finns en eller flera hörövningar som knyter an till kapitlets tema. Grammatikgången är långsamt progressiv och lärarhandledningen ger extra grammatikgenomgångar och övningar för att befästa de nyvunna kunskaperna. Det finns också en minigrammatik längst bak i boken.

Ljudkomponenter
Lärarljud finns att köpa som nedladdningsbart.
I det digitala övningsmaterialet kan eleverna kan lyssna till alla inlästa bastexter i boken och träna på glosor.

Lärarhandledning
Amici Lärarhandledning innehåller lektionsgenomgångar, extra övningar till varje kapitel, spel och frågesporter, extra grammatikövningar, mallar för elevrespons, bedömningsmatriser samt prov efter vartannat kapitel.

Onlinebok
För dig som vill jobba på dator i stället finns Amici som onlinebok. Det är en digital version av den tryckta boken där man kan anteckna i notisar, stryka under och lyssna på texterna.

Om författarna
Nina Laubert har arbetat som lärare i italienska i många år. Hon har haft hand om många utbyten mellan svenska och italienska elever och ser Italien som sitt andra land. Som läromedelsförfattare har hon tagit fram ett flertal material i italienska, så som Libers övningar i italienska: Hörförståelse och Drama. Nina har också under många år varit ordförande för Italiensklärarnas Riksförening ILR och Språklärarnas Riksförbunds kontaktperson för italienska. För närvarande är Nina ordförande för Societā Dante Alighieri di Stoccolma.
Jenny Nordström är lärare i italienska i Kalmar. Hon har bott och verkat i Rom i sju år och ser även hon Italien som sitt andra land! Jenny har arbetat som läromedelsförfattare i ett antal år och tagit fram material som Libers övningar i italienska: Grammatik liksom Läsförståelse och ordkunskap, m.fl.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Amici Kursbok - Italienska för nybörjare
  2. +
  3. Amici Facit - Italienska för nybörjare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Amici Facit - Italienska för nybörjare av Nina Laubert, Jenny Nordström (häftad).

Köp båda 2 för 703 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Amici Kursbok - Italienska för nybörjare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Allomfattande
    Helén Larsson, 15 juli 2018

    Jag vill lära mig italienska då jag köpt ett boende i södra Italien. Bra med läromedlet är att det innehåller glosor (läromedlet skriver in de personliga pronomen inom parentes, så även om inte dessa används då du pratar vet du vilket det tillhör. Finns både löpande och i ett register längst bak i boken), konversationer (allmänt hållna och användbara), grammatik (finns både löpande och längst bak i boken i ett särskilt kapitel), texter (man får en lättare förståelse för helheten), rutor med a... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna