Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
På spåret
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2014-08-06
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
247 x 195 x 19 mm
Vikt
507 g
ISBN
9789147118618
På spåret sfi 3D - Basläromedel i sfi (häftad)

På spåret sfi 3D - Basläromedel i sfi

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-08-06
315
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
På spåret bygger på kommunikation, att få igång pratet i det heterogena sfi-klassrummet. Böckernas lustfyllda och tänkvärda teman inspirerar dina studerande att börja prata, diskutera och skriva utifrån sina egna förutsättningar. Serien fungerar därför väl i undervisning med kontinuerligt intag.
På spåret-serien är framtagen för både studieväg 2 och 3 och bygger på kunskapskraven för kurserna B, C och D enligt kursplan 2012. Helhetstänket underlättar både för dig och dina studerande vid övergången mellan olika kurser. Testa ett modernt sfi-läromedel idag!

Läs mer
Utmärkande drag
- Bygger på långsam progression med cykliska inslag
- Effektiva och lustfyllda metoder
- Motiverar och inspirerar
- God struktur som ger mycket stöttning
- Finns som onlinebok med ljudspår direkt på sidan
Hur individanpassar jag utan att ägna hela helgen åt att leta material? Vilka metoder fungerar bäst i nybörjarundervisning av vuxna? Hur kan vi på vår skola arbeta effektivare, med tanke på att deltagare börjar och slutar varannan vecka?
Du känner säkert igen dig. De här utmaningarna brottas sfi-lärare med varje dag. Det gjorde lärarna som tog fram På spåret också. Läromedlet bygger därför på deras erfarenheter av vad som verkligen fungerar i sfi-klassrummet, samt på målen och kunskapskraven i kursplanen för sfi och på relevanta forskningsrön om nybörjarundervisning. Det gör att På spåret utgör en trygg bas som hjälper dig att fokusera på din viktigaste arbetsuppgift: att stötta varje individs lärprocess mot ett fungerande andraspråk.
De fyra läroböckerna i serien utgör en rik källa att ösa ur. Där finner du gott om material för olika behov: läsvärda skönlitterära textutdrag, lättläst sakprosa om angelägna ämnen och många härliga låtar och visor. Det ska ju vara roligt att lära sig ett nytt språk!
Varje kapitel samlar texter och övningar för både nytillkomna studerande och för dem som har kommit längre. De kan arbeta tillsammans med uppgifterna på olika nivåer. Det här kallas cyklisk progression och gör livet enklare för dig som lärare, eftersom du kan undervisa kring ett tema i taget och hålla ihop gruppen.
Texter och textnära uppgifter leder snabbt fram till mer kommunikativa övningar där man samtalar om sina drömmar, funderingar och åsikter. De studerande tränar också på att sätta upp sina egna mål, både i och utanför studierna. På spåret genomsyras av en respektfull nyfikenhet på inlärarens bakgrund, tankar och känslor. Tilltalet är elevnära och inbjudande, så att var och en ska känna sig välkommen i samtalet om språket.
Varje kapitel inleds med tydliga kunskapsmål, som följs upp av frågor i slutet av kapitlet. Det finns gott om konkreta skrivuppgifter liksom insprängd, enkel studieteknik. Sist i böckerna ligger en mycket användbar minigrammatik, men grammatiska moment tränas också i kapitlets olika uppgifter.
Andra upplagan
Vi talade med många, många lärare som använde På spåret för att ta reda på vad de uppskattade med serien och vad som kunde förbättras. Deras synpunkter låg till grund för den försiktigt reviderade andra upplagan av böckerna, som utkom 2014.
I andra upplagan är stilen på texter och övningar större för att underlätta för de studerande. Strukturen har blivit ännu tydligare och layouten luftigare och renare. I På spåret 3D har vi dessutom lagt till en sakprosatext per tema, som ger ytterligare lästräning.
Det går utmärkt att använda första och andra upplagan av respektive bok parallellt, och de har samma lärar-cd och lärarhandledning.
Allt-i-ett-böcker som tryckt bok eller Onlinebok
Du kan välja att använda respektive elevbok i På spåret-serien som en vanlig, tryckt bok eller som Onlinebok, beroende på hur digitalt ni vill arbeta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På spåret sfi 3D - Basläromedel i sfi
  2. +
  3. Rivstart A1+A2 Övningsbok, andra upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rivstart A1+A2 Övningsbok, andra upplagan av Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm (häftad).

Köp båda 2 för 644 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Elffors Skogkär