Format
Spiral
Språk
Svenska
Serie
Boken om SO 1-3
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2015-02-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
295 x 220 x 20 mm
Vikt
499 g
ISBN
9789147119240
Boken om SO 1-3 Lärarbok

Boken om SO 1-3 Lärarbok

(1 röst)
Spiral Svenska, 2015-02-12
781
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Helt nyskrivet läromedel till lågstadiets SO-undervisning. Hänsyn har tagits till den begränsade läskunnigheten i åk 1, sedan växer bokens textmängd till en lagom stor utmaning för åk 3. Lärarmaterialet innehåller förslag på språkutvecklande övningar i SO.
Med Boken om SO:s Lärarwebb får du tillgång till allt undervisningsmaterial digitalt - såväl grundbok, arbetsbok och kopieringsunderlag som digitala introduktioner och användbara länkar. Eleverna kan träna på grundbokens begrepp kostnadsfritt i Boken om SO:s webbapp.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Boken om SO 1-3 är elevernas första grundbok i geografi, samhällskunskap, historia och religion. Den innehåller mycket; de får bl.a. möta vikingar och hundraåringar, dinosaurier och de första människorna på jorden. De får också läsa om hur människorna levde under forntiden, om vår miljö och hållbar utveckling, om regler och rättigheter, om tre världsreligioner samt om hur en karta fungerar.
På ett vardagsnära språk, tillsammans med lodjuret Lovis, utvecklar eleverna sin förmåga att analysera, kommunicera och hantera begrepp och information. Som stöd till analys- och kommunikationsförmågan återkommer rutor med rubriken Berätta! Där får eleverna ta ställning, jämföra, hitta likheter och skillnader, resonera och analysera inom olika ämnesområden.
Till varje avsnitt finns tydliga referenser angivna till kunskapskraven i Lgr11.
Komponenter
GRUNDBOKEN: I grundboken har hänsyn tagits till begränsningar i läskunnigheten i åk 1, sedan växer bokens textmängd och svårighetsgrad till en lagom stor utmaning för åk 3.
ARBETSBÖCKER: Två arbetsböcker till grundboken.
I arbetsböckerna får eleverna möjlighet att repetera, befästa och fördjupa sina kunskaper i SO. De får arbeta med uppgifter för att utveckla sin förmåga att:
- analysera
- kommunicera
- förstå och använda begrepp
- använda kunskaper i SO för att granska information, kommunicera och ta ställning.
LÄRARBOKEN: Lärarboken ger många konkreta tips och idéer om hur du och klassen kan arbeta med Boken om SO 1-3. Här finns extra fakta, förslag på läs- och skrivstrategier, tips till ämnesintegration och temaarbete, kopieringsunderlag med arbetsuppgifter, aktiviteter, utvärderingsfrågor och mallar för elevens självbedömning kopplade till Lgr11.
LÄRARWEBBEN: Med en inloggning får du tillgång till allt undervisningsmaterial, såväl grundbok, arbetsbok och kopieringsunderlag som digitala introduktioner och användbara länkar. Du hittar material både för visning i klassrummet och att dela med dig av till eleverna. Kort sagt allt du behöver för att guida dina elever till det de ska jobba med. Alla kopieringsunderlag är sorterade efter kapitel och går att skriva ut. De digitala introduktionerna är övningar till varje kapitel i grundboken - bilder att prata kring, begrepp eller bilder att sortera, ett anpassat kartmaterial och annat att laborera med tillsammans på en storbildsskärm i klassrummet.
WEBBAPP: Libers webbappar fungerar som appar, men körs i webbläsaren i en dator, surfplatta eller mobiltelefon. Eleverna har här möjlighet att repetera begrepp som förekommer i bokens kapitel. Ingen inloggning och gratis att använda!
Upplägg
I grundboken får eleverna läsa om allt det som är beskrivet i kursplanen för SO åk 3, Lgr11. Boken har en tydlig progression, ämnesstoff som är lämpligare att ta upp i åk 3 ligger sist i boken. Boken börjar däremot bildrikt och med mindre textavsnitt. Därför kan du med fördel börja använda boken redan i åk 1.
Innehåll
- Tankar om världen vi lever i
- Du och jag tillsammans
- Förr i tiden
- Tillåtet och förbjudet
- Jobba och tjäna pengar
- Vi bor i Sverige
- Människan och naturen
- Religioner och tro
- Liv på planeten jorden
- Bilder av jorden
- Alla har rätt till ett bra liv
- Historiska källor
- Istiden
- Forntiden
- Mytologi är som spännande sagor

Om författarna
Elisabeth Ivans
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om SO 1-3 Lärarbok
  2. +
  3. Boken om SO 1-3 Arbetsbok 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boken om SO 1-3 Arbetsbok 1 av Annica Hedin, Elisabeth Ivansson, Marie Kiovsky, Linda Engvall (häftad).

Köp båda 2 för 847 kr

Kundrecensioner

Bloggat om Boken om SO 1-3 Lärarbok