Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Formativ svenska och svenska som andraspråk
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2017-05-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
270 x 202 x 17 mm
Vikt
687 g
SAB
Fc
ISBN
9789147121465
Formativ svenska 1 (häftad)

Formativ svenska 1

Häftad Svenska, 2017-05-09
395
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Formativ svenska och Formativ svenska som andraspråk är en bas i det formativa arbetssättet. De parallella kursböckerna för svenska och sva ger nya möjligheter att jobba i blandade klasser.

Läs mer
Kurs 1
Formativ svenska 1 och Formativ svenska som andraspråk 1 är kursböcker för Svenska 1 och Svenska som andraspråk 1 på gymnasiet. Utgångspunkten är ett formativt arbetssätt, och innehållet bygger på de två kursernas mål och innehåll enligt läroplanen. Exempel på innehåll är:
- muntlig framställning i förberedda samtal och inför grupp
- textproduktion som inlägg, argumentation och krönika
- arbete med skönlitteratur och annat berättande
- språklig variation.
Formativ svenska 1 och Formativ svenska som andraspråk 1 har en tydlig struktur som tar avstamp i ett antal frågor: Vad är målet? Hur ska du nå målet? Hur ligger du till? Hur går du vidare? och Hur har det gått? Mönsteruppgifter, mönstertexter, elevexempel och formativa uppgifter ger många möjligheter att träna, få återkoppling och utvecklas vidare. Avslutande summativa uppgifter till varje kapitel finns i den lärarhandledning som kompletterar böckerna.
Formativ svenska 1 och Formativ svenska som andraspråk 1 är "syskonböcker". Böckerna är skrivna så att det ska vara lätt att använda dem parallellt i blandade klasser med både elever som läser Svenska 1 och Svenska som andraspråk 1.
Kurs 2
Formativ svenska 2 och Formativ svenska som andraspråk 2 är kursböcker för Svenska 2 och Sva 2 på gymnasiet. Utgångspunkten är ett formativt arbetssätt, och innehållet bygger på de två kursernas mål och kunskapskrav. Exempel på innehåll är
- muntlig framställning i förberedda samtal och inför grupp
- utredande text
- läsförståelse
- litteratur
- grammatik
- språkanvändning och nordiska språkförhållanden
- nordiska språkförhållanden.
Formativ svenska 2 och Formativ svenska som andraspråk 2 har samma tydliga struktur som "ettorna": De ställer samma frågor, och ger samma utmärkta möjligheter att träna, få återkoppling och utvecklas vidare. Även här finns en lärarhandledning med avslutande summativa uppgifter till varje kapitel.
Formativ svenska 2 och Formativ svenska som andraspråk 2 går även de att i hög grad använda parallellt i klasser med både svenska och svenska som andraspråk.

Om författarna
Carin Eklund och Inna Rösåsen är båda gymnasielärare och förstelärare i svenska. De är verksamma på Tibble gymnasium och har arbetat formativt med stor framgång i över 10 år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Formativ svenska 1
  2. +
  3. Formativ svenska 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Formativ svenska 2 av Carin Eklund, Inna Rösåsen (häftad).

Köp båda 2 för 881 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Formativ svenska 1