Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2016-11-21
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 18 mm
Vikt
436 g
SAB
Rb
ISBN
9789147121960
Idrott och hälsa : i går, i dag, i morgon (häftad)

Idrott och hälsa : i går, i dag, i morgon

Häftad Svenska, 2016-11-21
334
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Skolämnet idrott och hälsa syftar till att hjälpa barn och unga att utveckla allsidig rörelseförmåga, förmåga att ta hand om sin egen träning samt intresse för att vara fysiskt aktiv och vistas i naturen. Sedan tjugotalet år tillbaka ska idrott och hälsa, likt alla skolans ämnen, vara ett kunskapsämne. Vad kan detta innebära i praktiken?

Läs mer
I Idrott och hälsa - i går, i dag, i morgon belyser författaren utifrån aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete bakgrunden till varför kunskap och rörelse ofta antas stå i motsats till varandra, vilket inte alls behöver vara fallet. Författaren betonar att det behövs idrott och hälsa som vänder sig till alla elever, även de som har negativa erfarenheter av att röra sig. För att kunna organisera och leda sådan undervisning krävs lärare som själva förstår, kan delta i och förändra rörelsekulturer.
Boken behandlar frågor som: Vad är kunskap i idrott och hälsa? Vad innebär det att undervisa för lärande i idrott och hälsa i en målstyrd skola? Hur kan idrott och hälsa utvecklas för att möta kritiken om bristande jämställdhet och mångfald samt svårigheter att integrera elever med funktionsnedsättning?
Idrott och hälsa - i går, i dag, i morgon riktar sig främst till blivande och yrkesverksamma lärare inom ämnet idrott och hälsa. Boken kan fungera som diskussionsunderlag för utveckling av undervisning och som läromedel i fortbildning av lärare och vid handledarutbildningar.

Om författarna
Håkan Larsson är professor i idrottspedagogik vid Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH. Håkan har lång erfarenhet av forskning och undervisning inom området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Idrott och hälsa : i går, i dag, i morgon
  2. +
  3. Idrottsdidaktiska utmaningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Idrottsdidaktiska utmaningar av Håkan Larsson, Jane Meckbach (häftad).

Köp båda 2 för 655 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Idrott och hälsa : i går, i dag, i morgon