Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2017-06-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 7 mm
Vikt
188 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789147121984
Musikskap i förskolan : musikstunder ur ett didaktiskt perspektiv (häftad)

Musikskap i förskolan : musikstunder ur ett didaktiskt perspektiv

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-06-01
308
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
På många förskolor, kanske de allra flesta, är musik ett stående inslag. Det sjungs, det spelas och det dansas. Barnen producerar, brukar och tolkar musik. Musikskap i förskolan handlar om musikstundernas didaktik. Med begreppet musikskap som utgångspunkt ställer författaren frågor som: Vilket är egentligen musikstundens innehåll och hur presenteras eller iscensätts det? Vilka är aktörer i musikstunden och hur framträder dessa?
Boken erbjuder alternativa sätt att fundera kring musikstunder och presenterar didaktiskt grundade begrepp. Ett central begrepp i boken är musikskap I detta begrepp möts empiri och teori, och det belyser ämnet musik från olika håll. Begreppet musikskap inbjuder till såväl kritiska som kreativa reflektioner.
Musikskap i förskolan vänder sig främst till studenter på förskollärarprogrammet. Om författarna

Ylva Holmberg är förskollärare, rytmikpedagog och doktor i pedagogik. Hon leder en förskollärarutbildning med musikprofil på Malmö högskola och hennes forskningsintresse rör bland annat musik och förskola. Recension

[...] Musikskap som utgångspunkt ger ett mer medvetet och målinriktat sätt att arbeta med musik, sång, instrumentspel och dans. Reflektionsfrågorna och observationerna är bra och gör det lättare att knyta teorin till praktiken i förskolan. Publiceras i BTJ-häftet nr 17, 2017.
Lektör Maj-Britt Claesson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Musikskap i förskolan : musikstunder ur ett didaktiskt perspektiv
  2. +
  3. Kultur, estetik och barns rätt i pedagogiken 2 upp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kultur, estetik och barns rätt i pedagogiken 2 upp av Anna Klerfelt, Birgitta Qvarsell (häftad).

Köp båda 2 för 709 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ylva Holmberg