Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2016-08-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 210 x 10 mm
Vikt
417 g
SAB
Ea
ISBN
9789147122080
Övergångar mellan skolformer : kontinuitet och progression från förskola till skola (häftad)

Övergångar mellan skolformer : kontinuitet och progression från förskola till skola

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-08-12
319
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Barn gör tidigt i livet flera övergångar mellan skolformer och mellan sociala gemenskaper. Dessa övergångar handlar om att lämna något känt och möta något nytt och okänt, vilket ställer stora krav på barnen, men också på de lärare barnen möter i de olika verksamheterna. Helena Ackesjö ger här exempel på hur lärare i förskola, förskoleklass, fritidshem och skola kan arbeta för att åstadkomma kontinuitet i övergångarna och progression i den undervisning som erbjuds i de olika verksamheterna. Dessutom beskriver hon hur övergångar kan förberedas och organiseras.

Läs mer
Barns perspektiv på förskoleklassen och på övergångarna till och från förskoleklassen får det största utrymmet i boken, men även övergångar till fritidshem och årskurs 1 samt lärares och skolledares syn på dem beskrivs. Berättelser om övergångarna och om de olika skolformerna kopplas också till de utbildningsförhållanden som råder, och författaren problematiserar barns övergångar i relation till ett utbildningssystem i förändring.
Boken riktar sig främst till studenter på förskollärarutbildningen och grundlärarutbildningen med inriktning mot undervisning från förskoleklass till och med årskurs 3 samt fritidshem. Men boken lämpar sig även för verksamma lärare i förskola, fritidshem, förskoleklass och skola.

Om författarna
Helena Ackesjö är fil.dr i pedagogik och är verksam vid Linnéuniversitetet. I sin forskning fokuserar hon förskoleklassen som pedagogisk praktik men också barns övergångar mellan förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskola. Hon har också arbetat med uppdrag från Utbildningsdepartementet, Skolverket och Skolinspektionen i frågor som rör förskoleklassen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Övergångar mellan skolformer : kontinuitet och progression från förskola till skola
  2. +
  3. Värdegrund och mångkultur i handling : i förskola, skola och andra pedagogiska verksamheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Värdegrund och mångkultur i handling : i försko... av Monica Haraldsson Sträng (häftad).

Köp båda 2 för 625 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Ackesjö