Personalekonomi idag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2017-02-10
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
239 x 170 x 7 mm
Vikt
233 g
SAB
Qbf
ISBN
9789147122547
Personalekonomi idag (häftad)

Personalekonomi idag

(7 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-02-10
405
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Personalekonomi idag Kan levereras innan julafton
Vad kostar egentligen en befattning, hög personalomsättning, friskvård, utbildning eller sjukfrånvaro? Kan man beräkna värdet av bra rekrytering eller synliggöra personalen i den ekonomiska redovisningen? Går det över huvud taget att räkna på personal?

Svaret på den sista frågan är ja. I den här helt omarbetade tredje upplagan finns pedagogiska modeller och konkreta exempel för hur man gör beräkningar på företagets viktigaste resurs - medarbetarna. Dessa kan med fördel användas ute i verksamheten.

Du behöver inga större kunskaper i företagsekonomi för att ta till dig innehållet. Boken vänder sig huvudsakligen till personer med personalansvar, såsom chefer, arbetsledare och fackliga förtroendemän, och till studerande vid högskolor och universitet. Men boken kan även användas av andra som är intresserade av att lära sig mer om hur man kan räkna på personalen.

Sagt om boken
[...] Genom en kombination av praktiska råd och mer teoretiska avsnitt, kopplade till empiriska forskningsresultat, resulterar detta i en mycket bra bok om personalekonomi. Mycket av innehållet är tillgängligt för läsare med elementära kunskaper i företagsekonomi. Bokens målgrupp är främst chefer med personalansvar men den kan också användas på högskolekurser som berör personalfrågor. [...] Rolf Retoft, lektör, BTJ-häftet nr 10, 2017.

Om författarna
Ulf Johanson är professor emeritus i företagsekonomi, anknuten till Institutet för Miljömedicin vid Karolinska Institutet. Han har skrivit många vetenskapliga artiklar, böcker och bokkapitel, ensam eller tillsammans med andra.

Anders Johrén är föreläsare, utredare och analytiker på Nyckeltalsinstitutet. Han är medförfattare till flera böcker inom ämnet ekonomi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Personalekonomi idag
  2. +
  3. Boken om personalekonomi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boken om personalekonomi av Bino Catasús, Olle Högberg, Anders Johrén (inbunden).

Köp båda 2 för 807 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna