Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2017-09-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
235 x 170 x 8 mm
Vikt
257 g
SAB
Emia
ISBN
9789147122622
Pedagogiskt ledarskap och kollegialt lärande i förskolan (häftad)

Pedagogiskt ledarskap och kollegialt lärande i förskolan

(4 röster)
Häftad Svenska, 2017-09-01
315
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den här boken handlar om hur man kan utveckla en förskola där delaktighet och kollegialt lärande i olika former är drivkrafter för en kontinuerlig vidareutveckling av verksamheten.

Läs mer
Författarna tar med läsaren på en spännande resa där utgångspunkten har varit barnens nyfikenhet, fantasi och kreativitet - kombinerat med en strävan att utveckla och involvera all personal i ett kollegialt lärandesystem. Det handlar bland annat om gedigen pedagogisk dokumentation, ett projekterande arbetssätt och att ta in vetenskapliga texter i verksamheten som ett sätt att fortbilda och utveckla medarbetarna.
Här beskrivs en förändringsprocess av ett verksamhetssystem på en förskola där kollaborativt lärande är i fokus. Det pedagogiska ledarskapet åskådliggörs med hjälp en lång rad konkreta exempel, både i aktiviteter med barngrupperna och genom personalens kontinuerliga fortbildning.

Om författarna
Karin Alnervik är förskollärare och lektor i pedagogik och har arbetat som förskollärare, skolhandläggare, projektledare, utbildare, föreläsare, pedagogisk handledare och forskare. Karin har tillsammans med Per drivit förskolan HallonEtt.
Per Alnervik är förskollärare med erfarenhet av att ha varit förskolechef och rektor i tjugofem år. Under fyra år var han utvecklingsledare för förskoleverksamheten i en mindre kommun. Per har också arbetat som handledare och utbildare. Mellan 2003 och 2016 var han förskolechef på förskolan HallonEtt som beskrivs i boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pedagogiskt ledarskap och kollegialt lärande i förskolan
  2. +
  3. Sociala relationer och samspel i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sociala relationer och samspel i förskolan av Thomas Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna