Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Boken om teknik 1-3
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2016-11-21
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
241 x 192 x 3 mm
Vikt
173 g
ISBN
9789147123155
Boken om teknik 1-3 (häftad)

Boken om teknik 1-3

Häftad Svenska, 2016-11-21
196
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken om teknik 1-3 är skriven med vardagsnära texter och Att göra-uppgifter på det sätt som är ett signum för Hans Persson. En grundbok i teknik som är ett givet inslag i klassrummet på lågstadiet i framtiden. Skriven helt i linje med kunskapskraven i teknik, Lgr11.
I Boken om teknik 1-3 hittar du inspirerande texter, bilder och praktiska övningar som garanterat utvecklar alla de fem förmågorna i kursplanen för teknikämnet. Det finns övningar där man får träna på att konstruera, där man får vara kreativ och fiffig. Att göra på riktigt.

Läs mer
Enkelt språk, men rätt begrepp
Med ett enkelt språk och experiment hämtade ur vardagen, visar Hans Persson hur mycket teknik vi egentligen har omkring oss. Han förklarar på sitt tydliga sätt de viktigaste begreppen i teknikens värld. Det där som kan uppfattas som svårt blir plötsligt lätt och självklara begrepp blir en del av elevernas kunskapsförråd.

Skissa, konstruera och programmera
I böckerna finns inspirerande texter, bilder och praktiska övningar. Eleverna får träna på att konstruera, skissa, vara kreativa och fiffiga. Att göra på riktigt. Eleverna får även lära sig att använda arbetsgången inom tekniken. I de digitala delarna finns mycket material för programmering och inspirerande filmer.

Bryter ner kursplanen i portioner
Det är en utmaning att omsätta teknikämnets kursplaner i Lgr11 i genuin undervisning. Men med Hans Persson går det utmärkt. Det finns inte några kunskapskrav för årskurs 3, utan undervisningen ska sträva mot kunskapskraven för årskurs 6. Med Boken om teknik 1-3 får du hjälp att bryta ned och avgöra vilka delar som är lämpliga att arbeta med på lågstadiet.

Komponenter i serien
Boken om teknik 1-3 Mix Klasspaket (tryckt och digitalt):
- Grundbok där mängden text ökar genom boken
- Arbetsbok som befäster kunskaper och begrepp
- Digital Mix Lärare med allt undervisningsmaterial digitalt
- Digital Mix Elev med begreppsträning, programmering och förklarande filmer

Du kan även köpa ovanstående delar separat.

Om författarna
Författaren, Hans Persson, är en lärare med lång erfarenhet av att undervisa både yngre och lite äldre elever. Han är också verksam som utbildare och fortbildare av lärare, både i Sverige och utomlands. 2014 belönades han av SLFF med motiveringen "Hans Persson har en unik förmåga att med vardagsnära experiment och inspirerande texter sprida kunskaper och självförtroende för de naturvetenskapliga ämnena och matematikämnet bland elever och lärare. Hans didaktiska kunskaper har varit både banbrytande och vägledande inom såväl naturvetenskap som matematik. Hans Persson är en värdig vinnare av Årets Läromedelsförfattarpris Lärkan 2014."
Hans Persson har skrivit böckerna Nyfiken på naturvetenskap, Boken om Fysik och Kemi, Boken om Biologi, Boken om NO 1-3, Boken om Teknik, Försök med Kemi, Försök med Biologi, Försök med Fysik, Försök med Matematik och Försök med NO 1-3.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om teknik 1-3
  2. +
  3. Boken om teknik 4-6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boken om teknik 4-6 av Hans Persson (häftad).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Boken om teknik 1-3